Samsung Benelux: "Galaxy Tab Pro 8.4 en 10.1 krijgen geen Lollipop"

Samsung Benelux: "Galaxy Tab Pro 8.4 en 10.1 krijgen geen Lollipop"

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Tab Pro

De Tab Pro-serie van Samsung bestaat uit drie tablets, waarbij onder andere het schermformaat verschilt. Zo is er de 8,4 inch-variant, een 10,1 inch versie en de grootste met een display een diagonaal van 12,2 inch. De devices werden in januari van 2014 gepresenteerd en ze werden uitgeleverd met Android 4.4 KitKat. Alle varianten beschikken over een scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, de Snapdragon 800- of een Exynos 5-chipset, 2GB of 3GB RAM en 16GB of 32GB intern geheugen. Ook zijn er van alle varianten LTE-versies te koop, waar een SIMkaart in geplaatst kan worden om ook onderweg te kunnen internetten.

Samsung Galaxy TabPRO 10.1

Geen Lollipop

Inmiddels heeft de 12,2 inch variant Android Lollipop al ontvangen, maar omtrent updates voor de andere twee tablets was het angstvallig stil. Samsung heeft nu aan AndroidPlanet laten weten dat beide devices hier geen update zullen krijgen naar deze nieuwere variant van het besturingssysteem van Android. Geruchten hierover gingen al langer, maar nu heeft de Benelux-afdeling van het concern laten weten dat er inderdaad geen update zal worden uitgebracht. Een precieze reden hiervoor is echter niet genoemd.

Samsung, maar ook andere fabrikanten, brengen vaak devices uit die al redelijk snel niet meer worden voorzien van updates en dat blijft een lastig iets. Uiteraard werkt een smartphone of tablet nog steeds even goed als voorheen, maar het blijft jammer om te zien dat ook deze devices qua updates end of life zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk