Samsung lanceert beloningsprogramma voor het vinden van lekken

Samsung lanceert beloningsprogramma voor het vinden van lekken

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Mobile Security Rewards Program

Binnen het Mobile Security Rewards Program van Samsung wordt het mogelijk om lekken te melden die gevonden worden in de software of één van de 38 toestellen die elk kwartaal of maandelijks een beveiligingsupdate ontvangen.

Het vinden van de lekken geldt onder andere voor diensten als Bixby, Samsung Account, Samsung Pay en Samsung Pass. Afhankelijk van de ernst van het lek en ook de dienst waar deze zich in bevindt worden beloningen uitgeloofd voor het melden. Deze kunnen oplopen tot zo'n 200.000 dollar per keer.

Dit soort programma's zijn niet nieuw, maar mede doordat Samsung steeds meer eigen software krijgt, is het essentieel dat er geen lekken of hackpogingen plaats zullen vinden. Een manier om dit te lijf te gaan is een dergelijk programma in het leven roepen waarbij de community ingezet wordt om lekken en andere kwetsbaarheden te vinden.

Android Security Rewards

Google lanceerde in 2015 een hernieuwd programma om ditzelfde voor Android te doen. Hierbij worden ook beloningen uitgeloofd om lekken en andere kwetsbaarheden te vinden. De bedragen die hieraan gekoppeld zijn hangen af van de classificatie van het lek. Inmiddels heeft Google al meer dan 1,33 miljoen euro uitgekeerd voor het vinden van lekken.

Recent, in 2017, werden de beloningen voor het programma van Google verder verhoogd. Hierdoor moeten onderzoekers en hackers nog meer gemotiveerd worden om lekken te vinden. In het geval van Samsung gaat het vooral om eigen diensten, bovenop het Android-besturingssysteem.

Via: Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk