'Samsung werkt aan augmented reality-bril en AR World-platform'

'Samsung werkt aan augmented reality-bril en AR World-platform'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung en AR

Het is de laatste tijd erg stil rond virtual reality (VR) bij Samsung, want de laatste versie van de Gear VR werd in 2017 uitgebracht. VR is het maken van een compleet virtuele wereld als vervanger van de bestaande wereld. Ondertussen heeft Samsung nog wel een adapter gemaakt om zijn Galaxy Note 9 compatibel te maken met de VR-headset, maar een nieuwe headset is nog niet in het vooruitzicht. Binnenkort organiseert Samsung zijn Galaxy Unpacked-evenement waar naast de Galaxy S10-reeks ook een Galaxy Watch Sport, draadloze Galaxy Buds-oortjes en de vouwbare telefoon wordt voorgesteld, maar rond Gear VR blijft het stil.

Toch lijkt er zich achter de schermen wel meer dingen af te spelen, maar dan rond augmented reality (AR). Bij AR zie je virtuele objecten om je heen, maar dan in interactie met de echte wereld in plaats van een virtuele omgeving. Een nieuw patent van Samsung omschrijft het volgende: "Een mixed-reality-headset met een apart media-apparaat".

Afbeeldingen van het nieuwe patent

'AR World'

De afbeeldingen die bij het patent horen tonen een interface die doet denken aan Microsofts AR-headset, de HoloLens, waarmee een virtuele interface in de echte wereld wordt geplaatst in de vorm van hologrammen. De bril staat volgens het patent ook met diverse apparaten in contact waaronder een smart tv. Samsung legde ook eerder in december al een handelsmerk getiteld 'AR World' vast, wat ook wijst in de richting van meer inspanning voor AR.

Samsung Gear VR gaat in de verkoop

Al is Samsung niet de enige die na VR nu met AR aan de slag wil gaan, want ook Huawei heeft al bekend gemaakt dat het tegen 2020 een AR-headset op de markt wil brengen en ook Google ziet zijn Daydream-platform voor VR wel verder evolueren naar augmented reality. Het is nog erg onzeker wat we van deze apparaten mogen verwachten, en het is ook nog niet bekend wanneer we een concreet product van Samsung zullen zien verschijnen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk