Samsung lacht Apple uit door ontbreken van oplader, maar hoe lang nog?

Samsung lacht Apple uit door ontbreken van oplader, maar hoe lang nog?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung oplader

Apple maakte bekend met het voorstellen van zijn iPhone 12 dat er dit keer geen oplader met de telefoon wordt geleverd, en de techgigant wil zich zo uiten als een milieubewust bedrijf. Al zal ongetwijfeld ook kostenbesparing een rol spelen, want eerder voerde de Europese Unie al druk uit op Apple om de usb-c-standaard te gebruiken voor zijn iPhones, maar het bedrijf loopt niet echt warm van zo'n universele oplader. Toch kan zo'n oplader die op elk type van smartphone werkt wel vermijden dat veel opladers op de afvalberg belanden wanneer gebruikers wisselen tussen Android- en iOS-toestellen.

Samsung aan de andere kant ziet het weglaten van opladers bij Apple als een kans om eens goed uit te pakken met het feit dat het wel nog steeds een oplader meelevert. We zien op Facebook een afbeelding van een oplader met daarbij: "Inclusief bij jouw Galaxy".

Blijft het inclusief?

Toch kan je je de vraag stellen of Samsung standvastig blijft en effectief usb-c-opladers bij zijn telefoons zal blijven leveren. In juli zagen we namelijk nog geruchten dat uitgerekend het Zuid-Koreaanse bedrijf van de oplader af wil bij zijn voordeligste toestellen. De bedoeling daarvan is dat Samsung zo de prijs verder zou kunnen drukken. Telefoons uit de hogere middenklasse en het high-end-segment blijven wel met een oplader komen, aldus de geruchten.

In principe zouden Android-telefoons prima zonder een oplader kunnen worden geleverd, want nieuwe telefoons moeten sinds kort de USB-PD-standaard voor snelladen ondersteunen. Dat wil zeggen dat je met eender welke USB-PD-oplader elke nieuwe telefoon kan opladen met een hoog vermogen. Al zien we in de praktijk dat opladers hun opladers nog steeds wel optimaliseren voor toestellen. OPPO's Find X2 Pro kan bijvoorbeeld met een vermogen van 65 watt opladen, maar in combinatie met andere telefoons laadt dezelfde oplader op met maximaal 40 watt.

Samsung lachte eerder ook met het feit dat Apple de 3,5 mm audiojack weghaalde, om het enkele jaren zelf te doen. Vervolgens kon Samsung zijn spottende video's weer offline halen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk