Samsung begint met uitrol Android Pie op de Samsung Galaxy S9 [update]

Samsung begint met uitrol Android Pie op de Samsung Galaxy S9 [update]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 24/12 om 16 uur: verschillende Nederlanders en Belgen melden dat ook zij de update al hebben ontvangen. Heb jij hem nog niet? Geen nood, de update wordt stelselmatig uitgerold. Houd je notificatiebalk in de gaten of probeer het handmatig via de instellingen. Fijne feestdagen!

One UI

Wie lust er geen stukje appeltaart op deze kerstavond? Zeker gebruikers van een Galaxy S9 wel. Samung rolt nu de stabiele versie van Android 9 Pie uit naar zijn vlaggenschip. In Duitsland melden gebruikers dat hun toestellen de update OTA ontvangen op de Galaxy S9 en Galaxy S9+. Ook als je telefoon over Duitse firmware beschikt, krijgen je alvast de update te zien in je notificatiebalk. Anders kan je de update ook manueel zoeken via 'Instellingen', 'Software update'.

Screenshots van One UI Android Pie

Screenshot van One UI op de Galaxy S9+

Volgens Sammobile krijgen zowel gebruikers die aan de slag gingen met de bèta, als gebruikers met de stabiele Android 8.1-Oreo-schil de update te zien. De firmware-versies zijn G960FXXU2CRLI en G965FXXU2CRLI voor de S9 en de S9+ respectievelijk. De update zou slechts 158 MB aan opslag in beslag nemen, maar in ruil krijg je een heleboel nieuwe features dankzij de nieuwe One UI-interface.

Je kan de nieuwe functies alvast bekijken in onderstaande video van onze hands-on met One UI. Daarnaast hebben we ook alvast dit album gemaakt waarin je alle screenshots terugvindt van de update. Je ziet onder meer de donkere modus, camera, applade, navigatie en nog veel meer.

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer ook Nederlandse gebruikers een stukje van Samsungs taart mogen mee-eten. Dat kan al binnen enkele uren zijn tot een aantal dagen. Houd zeker je notificatiebalk nauwlettend in het oog, en laats weten als jij de update op jouw telefoon hebt ontvangen.

Als je echt niet kan wachten kan je altijd zelf de software op je Galaxy S9 of S9+ flashen via de tool Odin. Meer uitleg daarover vind je in dit forumbericht. Je kan de ROM zelf vinden via SamFirm waarmee je de Duitse firmware voor de Galaxy S9 en de S9+ kan terugvinden en downloaden.

Bedankt voor de tip Nico, en bedankt voor de screenshots Gerhard!

Het nieuwe donkere thema en de gesture-navigatie van One UI.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk