Google: Samsung brengt stabiele Android 10-update eind dit jaar

Google: Samsung brengt stabiele Android 10-update eind dit jaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Android 10

Samsung gaat eind dit jaar zijn eerste toestellen van een update naar de nieuwe Android 10-versie voorzien, dat zegt Google in een blogbericht over de distributie van Android-versies. De update zou eind 2019 verschijnen, en we verwachten dat de Samsung Galaxy S10, de S10 Plus en de S10e als eerste op Android 10 worden getrakteerd. Vorig jaar was het ook de Galaxy S9 en de S9 Plus die op kerstavond zijn stukje Android Pie kreeg.

Dit jaar zit Samsung beter op schema, want het kwam meer dan een maand eerder met de uitrol van de open Bèta voor One UI 2.0 vergeleken met vorig jaar. Al zijn er voorlopig nog maar drie landen waar de bèta van de verbeterde OneUI-softwareschil beschikblaar is, en Nederland zal vermoedelijk zoals voorgaande jaren uit de boot vallen. We wachten ook nog steeds op een bètaprogramma voor de Samsung Galaxy Note 10 en de Note 10 Plus.

Samsung One UI 2.0

OnePlus

Samsung is niet de enige die vroeg is met de uitrol van Android 10 voor zijn toestellen, want hetzelfde kan nog meer gezegd worden over OnePlus. Niet alleen kregen de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro veel sneller dan hun voorgangers de nieuwe Android-versie, maar OnePlus mocht ook de eerste telefoon onthullen die met Android 10 uit de doos kwam: de OnePlus 7T. Normaal gezien is het Google die de andere fabrikanten te snel af is met zijn Pixel-lancering in het najaar.

Heb jij een Samsung-telefoon, en kijk jij uit naar de lancering van One UI 2.0? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google: Samsung brengt stabiele Android 10-update eind dit jaar

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk