Samsung toont advertenties voor Galaxy Note 10 in notificatiecentrum

Samsung toont advertenties voor Galaxy Note 10 in notificatiecentrum

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Op woensdag 7 augustus zag de Samsung Galaxy Note 10-serie voor het eerst het levenslicht. Na de lancering was het direct mogelijk om het toestel te pre-orderen, het toestel wordt immers pas vanaf 23 augustus naar klanten verstuurd. Samen met het openen van de pre-orders is de strijd geopend voor de reclames op televisie en allerhande andere locaties. Ook op een plek die we nog niet eerder hebben gezien: het notificatiecentrum. Alexandria Heston laat via Twitter weten dat ze plots een notificatie ontving over een aanbieding bij het pre-orderen van de Samsung Galaxy Note 10: “Het is gebeurd. Ik krijg advertenties in mijn notificatiecentrum op mijn telefoon…”, zo schrijft Heston.

Samsung advertentie notificatiecentrum

Mocht de tweet niet juist worden weergegeven, klik dan op deze link.

In de notificatie wordt gesproken over een korting ‘tot maximaal 250 dollar’ bij het aanschaffen van een Samsung Galaxy Note 10. In Europa krijgt een gebruiker maximaal 100 euro korting als er een oud toestel wordt ingeruild. Het was bij ons nog niet bekend dat Samsung gebruikmaakt van deze advertentiemethode. Daarnaast is het ook onbekend bij hoeveel (Samsung) toestellen de advertenties in het notificatiecentrum zijn verschenen. Samsung is overigens niet de eerste fabrikant die actief het besturingssysteem gebruikt om advertenties in te plaatsen, Xiaomi is met deze route gestart.

Zo kan je het uitschakelen

Samsung heeft bij het instellen van het toestel gevraagd om toestemming voor het verzenden van ‘promotionele notificaties’, en staat dus in zijn recht voor het plaatsen van de advertentie. Je kan de advertenties uiteraard wegvegen en er verder niet naar kijken. Wil je ze voor eens en altijd uit je notificatiecentrum verbannen? Dan kan je deze vorm van promoties via het instellingen-menu uitschakelen. Volg de volgende stappen om ervoor te zorgen dat je de notificaties nooit meer ontvangt:

-> Open het instellingen-menu op je Samsung-telefoon

-> Klik op je account-afbeelding rechtsboven

-> Navigeer naar Privacy -> Marketing-informatie

-> Schakel deze optie uit

Ook de andere keuze in het privacy-tabblad bevat opties om advertenties te verbannen, daar zou je ook eens doorheen kunnen bladeren. Ook als je nog geen advertenties hebt gezien, kan het handig zijn om dit voor toekomstige advertentiecampagnes alvast uit te schakelen. Gelukkig gaat het wel om advertenties die door Samsung zijn verzonden, in plaats van advertenties verstuurd door ‘malafide apps’.

Bedankt voor de tip, Robin!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk