Samsung onthult 8GB RAM-module voor mobiele devices

Samsung onthult 8GB RAM-module voor mobiele devices

8GB LPDDR4 DRAM

Er zijn inmiddels verschillende mobiele devices te verkrijgen en aangekondigd met 6GB aan werkgeheugen. Of je dat allemaal nodig hebt is natuurlijk de vraag, maar zo kun je wel meer apps in het werkgeheugen laten draaien en ook de steeds zwaarder wordende apps een plaatsje bieden in dit RAM-geheugen. Samsung heeft nu een 8GB LPDDR4 DRAM-module aangekondigd, die we in de toekomst zullen gaan zien in mobiele devices.

In december 2014 presenteerde het bedrijf een 4GB-module, waardoor veel smartphones en tablets uitgerust konden worden met deze hoeveelheid RAM en nu is de hoeveelheid dus verdubbeld. Het LPDDR4-geheugen heeft een maximale snelheid van 4266MHz, wat dus tweemaal zo snel is als op desktops en moeten onder andere een betere 4K- en virtual reality-ervaringen bieden. De hoeveelheid geheugen is niet alleen groter, maar het energieverbruik is gelijk gebleven. Door de grootte van de geheugenchip van slechts 15 x 15 x 1 millimeter kan deze gebruikt worden in devices waarbij de ruimte beperkt is en de chip maakt gebruik van '10nm-class architectuur.'

Beschikbaarheid

Wanneer Samsung klaar is om de modules naar andere fabrikanten te verschepen is nog onbekend, maar met de komst van de Galaxy S8-toestellen in februari, zullen we de chips misschien wel voor het eerst in die toestellen gaan zien.

Bron: Samsung

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties