Samsung start dit jaar met massaproductie 5 nanometer-chips

Samsung start dit jaar met massaproductie 5 nanometer-chips

5 nanometer-chips

Samsung start in het najaar met de massaproductie van 5 nanometer (nm)-chips, dat weet het Koreaanse ETnews. Het bedrijf installeert nu de benodigde apparatuur om de productie te starten in de V1-fabriek bij zijn Koreaanse Hwaseong Campus. Die installatie zal in juni afgerond zijn en vervolgens begint de productie dan in de daarop volgende maanden.

5 nm-chips zijn tot 25 procent compacter dan de huidige 7 nm-technologie en ze zijn ook 20 procent energie-efficiënter. ETnews meldt dat Samsung ook alvast de eerste bestellingen heeft ontvangen van Qualcomm, en mogelijk gaat het om een verbeterde versie van de Snapdragon X55 5G-modem: de Snapdragon X60. De Snapdragon X55 wordt nu door fabrikanten gebruikt in combinatie met de Snapdragon 865-chipset.

Beelden van de chipsetsZowel de huidige high-end Snapdragon 865-processor als de Snapdragon 855 zijn gemaakt van 7 nm-technologie

Concurreren met TSMC

Samsung is niet de enige die 5 nm-technologie al onder de knie heeft, want zijn grootste concurrent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) begint dit voorjaar al met de massaproductie van de compactere chips. Samsung heeft als doel om tegen 2030 TSMC voorbij te streven en leider te worden in de fabricage van halfgeleiders.

De Zuid-Koreaanse techgigant kijkt ook al vooruit, want Samsung ontwikkelde dit jaar voor het eerst 3 nanometer-chips, en het bedrijf wil in 2021 een productielijn starten voor die chips om dan vanaf 2022 de massaproductie te starten.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties