'Samsung werkt aan 250 MP camera, 150 MP sensor in de Note 20?'

'Samsung werkt aan 250 MP camera, 150 MP sensor in de Note 20?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung 250 MP camera

De 108 MP camera van de Samsung Galaxy S20 Ultra is gemaakt om een stevige indruk na te laten. Niet alleen met het grote aantal megapixel maar ook omwille van de sensorgrootte. Toch wil Samsung nog verder gaan, want het bedrijf uitte recent zijn ambitie om een 600 MP smartphonecamera te maken die meer details vastlegt dan het menselijk oog.

Nu meldt het Zuid-Koreaanse MyDrivers op basis van bronnen dat Samsung werkt aan een 250 MP cameramodule in aanloop naar die 600 MP camera. Meer megapixel vraagt om een grotere sensorgrootte en daarom zou het gaan om een exemplaar van 1 inch, en dat is significant veel groter dan de 1/1,33 inch sensor die we vandaag al in de S20 Ultra zien. Met een 1 inch sensor staat Samsung ook voor een grotere uitdaging om zo'n enorme sensor in de krappe behuizing van een moderne telefoon te stoppen.

Foto van de Samsung Galaxy S20 Ultra

150 MP Note 20-camera?

Toch lijkt het erop dat de ontwikkeling van Samsungs 250 MP camera nog niet ver gevorderd is en het is ook nog niet bekend wanneer we hem voor het eerst in een smartphone gaan zien. Het bedrijf zou daarentegen wel sterk zijn opgeschoten met een aankomende 150 MP camerasensor die in het najaar van 2020 klaar is voor massaproductie. Volgens geruchten wil Samsung de sensor gebruiken in de aankomende Note 20-reeks, en dan specifiek in het duurdere model uit de reeks.

Toch verschenen vorig jaar dezelfde geruchten over de huidige 108 MP camera die de Note 10-reeks oversloeg en als eerste in de Mi Note 10 van Xiaomi terecht kwam. De Note-reeks staat in de eerste plaats voor sterke prestaties, terwijl de S-reeks van vlaggenschepen doorgaans uitpakt met de meest vooruitstrevende camera. Verwacht jij dat de 150 MP sensor als eerste in een Xiaomi-telefoon verschijnt of toch in de Note 20-reeks? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

'Samsung werkt aan 250 MP camera, 150 MP sensor in de Note 20?'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk