Ruim 10 miljoen mensen reageren op Trump-poll van Elon Musk

Ruim 10 miljoen mensen reageren op Trump-poll van Elon Musk

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Origineel artikel - Elon Musk heeft al voordat hij Twitter kocht laten doorschemeren dat hij het helemaal zag zitten als Twitter vooral een plek voor de vrijheid van meningsuiting was en dat hij graag zou zien dat voormalig Amerikaans president Donald Trump naar het social medium zou terugkeren. Of Trump dat echt wil is een tweede, maar in een poll hebben al 10 miljoen mensen hun stem uitgebracht.

Update 19-11: Elon Musk heeft naar aanleiding van de poll aangegeven dat hij Donald Trump weer toegang zal geven tot zijn Twitter-account. Uiteindelijk stemden 15 miljoen mensen en won de voormalig president het met 52 procent van die stemmen.

Trump terug op Twitter?

Of die mensen stemmen omdat ze nieuwsgierig zijn naar wat de uitslag is of omdat ze ook daadwerkelijk hun mening willen delen over de potentie van de terugkeer van de soms nogal opruiende tweets van voormalig POTUS, dat is onduidelijk. In ieder geval zijn de meningen nogal verdeeld: op het moment van schrijven zegt 52 procent dat het een goed idee is en 47 procent van niet. Waarschijnlijk gaat het de nieuwe Twitter-eigenaar niet eens zo zeer om de vraag: het gaat hem er vooral om dat de stem van het volk wordt gehoord. Of, in zijn eigen woorden: “De volksstem is de stem van God” (Vox Populi, Vox Dei).

De kans dat Donald Trump inderdaad wil terugkeren naar Twitter is groot: hij heeft deze week via een hoger beroep geprobeerd om een einde te maken aan zijn permanente ban van Twitter. Die ban werd hem opgelegd omdat hij tweets plaatste die tot haat en geweld opriepen. Het gebeurde allemaal rond de tijd dat Trump-aanhangers begin januari 2021 het Capitool bestormden. Elon Musk vindt de vrijheid van meningsuiting zo belangrijk, dat hij al van meerdere gebande gebruikers het account heeft hersteld.

Gerelateerde artikelen

Elon Musk

Je kunt nog stemmen op de poll: het loopt nog door tot zondag kwart voor 2 ‘s nachts. Gezien de volksstem-uitspraak van Elon Musk wordt die poll waarschijnlijk doorslaggevend in of Trump zijn plekje op het social medium terugkrijgt. Trump heeft sinds zijn ban een eigen social medium opgebouwd, genaamd Truth Social, maar daarmee heeft hij niet zoveel succes als hij had gehoopt. In plaats van de paar miljoen volgers daar heeft hij waarschijnlijk graag zijn meer dan 80 miljoen volgers van Twitter terug.

Als Twitter tenminste straks nog bestaat: er is enorm veel chaos binnen het social medium. De kantoren zijn dicht, medewerkers worden bij bosjes ontslagen en er duiken steeds meer technische problemen op.

Gebruik jij Twitter en heeft de chaos bij het bedrijf invloed op je gebruik? Laat het weten in de reacties bij dit artikel.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Volg Androidworld op Twitter!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk