RugGear wil de grootste speler op de ruggedized-markt worden

RugGear wil de grootste speler op de ruggedized-markt worden

RugGear

Vandaag waren we aanwezig bij de informele kick-off van RugGear in Nederland. Het is geen nieuw merk want het bedrijf produceert en levert al 12 jaar speciale communicatie-apparatuur voor de industrie. Deze business-to-business markt is groot en zeer specialistisch. Elke industrie heeft namelijk zijn eigen eisen aan deze apparatuur. Voor het werken op bijvoorbeeld een boorplatform heb je weer andere toestellen nodig dan in een bijvoorbeeld een verffabriek. Dan hebben we het niet alleen over het feit dat hij tegen een stootje moet kunnen of waterdicht moet zijn. Een dergelijk smartphone moet bijvoorbeeld ook beveiligd zijn tegen explosies, gassen kunnen detecteren en een hele goede zaklamp hebben.

De laatste paar jaar zijn dit soort toestellen ook steeds populairder geworden bij de consument. Deze hebben geen gasdetectie nodig maar wel een smartphone die tegen een stootje kan of nat mag worden. Vooral gebruikers die aan extreme sporten doen of bijvoorbeeld een bouwbedrijf hebben zijn daarin geïnteresseerd.

Markt Rugged smartphones

De bovenstaande afbeelding bevat een prognose van de markt voor de komende paar jaar en daar is een duidelijke groei te zien voor dit soort toestellen. En een groot gedeelte van deze markt zal bestaan uit de rugged smartphones. Voor veel merken is dit interessant omdat het een deel van de markt is waar nog steeds groei in zit. Dat is opvallend want de hele markt voor mobiele telefoons is aan het krimpen.

RugGear is al erg thuis op deze markt. De eerste aantal jaren als producerende partij want de fabrieken maakten telefoons voor de Bullit Group (CAT, Land Rover) en Crosscall. De kennis en ervaring die ze daar mee op gedaan hebben en nog steeds doen nemen ze mee in het eigen merk.

RugGear

Het bedrijf maakt uiteenlopende producten van zeer gespecialiseerde apparatuur voor de industrie met bijvoorbeeld een toestel dat op een private-4G-netwerk kan opereren. Een vast onderdeel in deze toestellen is altijd de push-to-talk-functie waarmee de telefoon een soort walkie-talkie-functie krijgt. Men werkt zelfs aan een horloge dat deze functie zal krijgen.

Assortiment

RugGear heeft voor ons land een assortiment met een beperkt aantal producten. Dat start bij een feature phone van €49,95 en eindigt bij een tablet met alle 'toeters en bellen' die je zou verwachten voor het gebruik tijdens het werk met extreme omstandigheden. Ergens daartussen zit een smartphone die voor de lezers van Androidworld zeker interessant is.

RugGear

RugGear RG850 met Android 8.1

De RugGear RG850 is een ruggedized smartphone die het aankijken nog steeds waard is. In plaats van een blok rubber, waar sommige producten op lijken, heeft de RG850 de vorm en uitstraling van een 'gewone' smartphone. RugGear stelt dat het met 12.4 mm de dunste ruggedized smartphone is op de markt. Daarbovenop is het ook nog de eerste met een 18:9-beeldschermverhouding. De achterzijde is zo bewerkt dat hij extra grip heeft op de handen en de hoeken zijn versterkt om betere bescherming te bieden bij een val van grote hoogte.

Aan de binnenzijde vinden we een Qualcomm Snapdragon 430-chipset met een werkgeheugen van 3GB en een interne opslag van 32GB. Er kunnen twee simkaarten in en je kunt het interne geheugen uitbreiden tot en met 128GB. Foto's neem je met de 12 megapixel camera aan de achterkant en de 8 megapixel aan de voorkant. Het meest bijzondere is dat de RugGear smartphone met Android 8.1 Oreo uit zal komen. Daarnaast zegt RugGear dat ze door de eigen softwareteams snel updates kunnen uitbrengen.

Al deze features gaan niet ten koste van de stevigheid. Het toestel beschikt over een IP68-certificaat en het blijft werken bij temperaturen tussen -20 en 60 graden Celsius. Het scherm aan de voorzijde is natuurlijk voorzien van Gorilla Glass.

Beschikbaarheid

De RugGear RG850 zal vanaf eind juli in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesverkoopprijs van €399.

Aanvulling:

Er is wat consternatie of dat de het bedrijf achter Ruggear wel of niet heeft geproduceerd voor de merken van de Bullitgroep. We hebben het onderstaande statement van Ruggear ontvangen na onze vraag om uitleg "RugGear en de aan RugGear gelieerde bedrijven hebben jaren lang robuste telefoons en smartphones geproduceerd voor veel merken, bedrijven en resellers, waaronder de Bullitt Group."

Lees meer over:
RugGear

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer