Zo kijk je RTL XL en Uitzending Gemist op de Chromecast

Zo kijk je RTL XL en Uitzending Gemist op de Chromecast

RTL XL en Uitzending  Gemist op Chromecast

De Chromecast is een klein apparaatje dat in de HDMI-aansluiting van de TV past en nadat de dongle is verbonden met internet kan er allerlei content gestreamd worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk Netflix-video's te bekijken, maar ook YouTube-filmpjes en lokale bestanden zoals foto's en video's. Diensten als RTL XL en Uitzending Gemist komen binnenkort met ondersteuning voor Chromecast, maar tot die tijd is Plex de uitkomst.

Zie ook: 'Wat is Chromecast' en andere vragen over deze dongle

Plex

Plex is een cross-platform mediadienst die het mogelijk maakt bestanden weer te geven op bijvoorbeeld een televisie. Recent is er Chromecast-support toegevoegd voor iedereen, dus een ideale dienst om onder andere RTL XL en Uitzending Gemist te bekijken. Nadeel van Plex is dat er wel een PC of NAS-server moet aanstaan om deze diensten af te spelen op de Chromecast. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Plex Media Server

Om Plex te laten draaien is er een locatie nodig die dit alles aanstuurt, dat doet Plex Media Server. Dit klinkt heel spannend, maar het is niet meer dan een programmaatje dat op de PC, Mac, Linux of NAS kan draaien en relatief eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Download hier de juiste versie van Plex Media Server voor jouw PC, of ander device waar deze op gaat draaien. Doorloop hierna het registratieproces en registreer bij een gebruikersnaam bij Plex.

Kanalen

Draait dit allemaal naar behoren, dan ga je naar de Plex web-app en klik je aan de linkerkant op kanalen. Hier kun je kanalen toevoegen en in de lijst is onder andere RTL XL en Uitzending Gemist te vinden. Installeer deze en ze zullen verschijnen in de kanalen-lijst van de web-app van Plex.

Android-app Plex

Vervolgens komt de Android-app van Plex in beeld, deze is in de Play Store aan te schaffen voor eenmalig € 3,64. Log in met dezelfde gegevens als op de Plex web-app en zorg dat je verbonden bent met hetzelfde WiFi-netwerk. Ben je verbonden met een ander netwerk, dan zullen de kanalen simpelweg niet verschijnen in de app. Speel de video's af en maak via het welbekende Chromecast-icoontje verbinding met je Chromecast. Voila, RTL XL en Uitzending Gemist afspelen via de Chromecast.

Plex: Stream Free Movies & Watch Live TV Shows Now
Plex for Android maakt het mogelijk om, zonder tussenkomst van een mediaspeler, al jouw beschikbare media te streamen naar je SmartTV, mediaspeler of Andro ..

Meer info

Lees meer over:
Media en video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties