'RTL XL en Uitzending Gemist binnenkort op Chromecast'

'RTL XL en Uitzending Gemist binnenkort op Chromecast'

Chromecast

De Chromecast is een HDMI-stick, die in principe op elke TV met een dergelijke aansluiting gebruikt kan worden. Dit kleine apparaatje van $35 maakt het mogelijk om bijvoorbeeld het recent in Nederland gelanceerd Netflix, maar ook YouTube te bekijken op je TV. Het aantal diensten met Chromecast-ondersteuning zal in de toekomst uitgebreid worden. Androidplanet heeft navraag gedaan bij zowel RTL als NPO en beide partijen geven aan bezig te zijn met Chromecast-ondersteuning of het onderzoeken daarvan. De NPO laat weten nog te onderzoeken of Uitzending Gemist ondersteuning zal bieden voor de Chromecast.

Bij navraag aan Loes Meys van RTL blijkt dat de Chromecast-functionaliteit in de RTL XL-app voor Android ingebouwd zal worden, zodat deze via de smartphone te besturen is. Recent heeft RTL de online afdeling van Videoland overgenomen en is van plan een video-on-demand-dienst als Netflix op te zetten. Over eventuele plannen voor Chromecast-ondersteuning voor Videoland is nog niets bekend leerde navraag ons.

Beschikbaarheid

De Chromecast is nog niet in Nederland en België te koop, maar er zijn wel een aantal manieren om dit interessante apparaatje in Nederland of België te kopen.

Lees meer over:
Chromecast

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties