Royole: 'Flexibele schermen? Die hebben wij allang!'

Royole: 'Flexibele schermen? Die hebben wij allang!'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Royole

Ons PR-contact beschrijft de start van het bedrijf als een soort 'Big Bang Theory'. Als een aantal slimme jongens die tijdens hun afstuderen in 2006 een flexibel scherm ontwikkelen en daar geholpen door investeerders mee door gaan. Wanneer we snel doorspoelen naar 2018 is het bedrijf klaar om zijn eerst B2B-product in de markt te zetten en is de verkoop van zijn eerste B2C-producten net gestart.

Royole flexibel scherm

Royole maakt het product waar wij met zijn allen op zitten te wachten, flexibele schermen.En men legt de nadruk op flexibel, want vouwbaar, waar merken als Samsung en Huawei het over hebben, dat is heel wat anders. Flexibel dat is wat je wil hebben in een scherm want dan kun je er echt alles mee doen.

Na 12 jaar van ontwikkelen zal Royole in november zijn eerste producten gaan verschepen naar de klanten in de business-to-business-sector. Wie deze klanten zijn willen ze (nog) niet zeggen want deze informatie is vanzelfsprekend uiterst gevoelig. Het is wel zeker dat binnen 6 maanden de eerste producten voorzien van een flexibel Royole-scherm in de winkels zullen liggen. Dan hebben we het over producten die gebruik maken van het 7,82 inch grote scherm dat als eerste van de lopende band afrolt van de gloednieuwe eigen fabriek.

De schermen van Royole zullen hun weg vinden in producten voor smarthome, consumentenelektronica, kantoor en opleiding, sport en mode, slim transport en robotica. Op de stand van Royole was er voor elk segment wel een voorbeeld te vinden, waarbij de hoge hoed met flexibel scherm wel het meeste indruk maakt.

Royole flexibel scherm

Voor Androidworld is het natuurlijk ontzettend interessant om te weten of er onder de eerste klanten ook een bekende smartphone-fabrikant zit. We verwachten immers in 2019 de eerste toestellen die een vouwbaar scherm zullen hebben. Royole heeft zelfs al een werkend prototype liggen van een toestel dat je als armband kunt dragen. Helaas kregen we de salesmanager en de oprichter niet zo ver om namen te noemen waar we ergens natuurlijk ook wel begrip voor hebben.

Royole Moon

Consumenten

Royole Corporation heeft er bewust voor gekozen om naast de business-to-business-producten ook zelf producten voor de consument te ontwikkelen. De Moon is een '3D theater' in de vorm van een VR-bril waarmee je een geweldige media-ervaring moet hebben. Het tweede product is de RoWrite en daar zit geen flexibel scherm op maar wel de sensoren die Royole ook heeft ontwikkeld. Het is een schrijfblok waarmee de op papier geschreven tekst gelijk naar een app op een tablet gestuurd wordt. Dat kun je later weer bekijken of verzenden als tekening, filmpje of met OCR omzetten naar tekst. Een dergelijk product bestaat natuurlijk al wel, alleen is het hier niet de pen die de informatie verstuurt maar het onderliggende pad met de sensor.

RoWrite

Toekomst

Wat Royole betreft is de toekomst helder, kleurrijk en flexibel. Het bedrijf heeft voor 1,6 miljard een eigen fabriek neergezet waar men zelf het product produceert welke men ook zelf bedacht en ontwikkeld heeft. De woordvoerder van Royole geeft toe dat het geheim houden van de technologie achter de flexibele schermen het moeilijkste was. Wij zijn erg benieuwd naar de eerste producten voorzien van het flexibele scherm van Royole.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk