‘Renders Samsungs Galaxy Buds 2 liggen op straat, dit moet je weten’

‘Renders Samsungs Galaxy Buds 2 liggen op straat, dit moet je weten’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung zit niet stil met zijn Galaxy Buds-serie. Begin dit jaar introduceerde Samsung nog de Galaxy Buds Pro, Samsungs eerste worp naar de troon in het true wireless-segment. De Zuid-Koreaanse fabrikant laat het echter niet bij één paar oortjes in 1 jaar – de Buds 2 zijn inmiddels onderweg, dat werd zaterdagavond bevestigd met renders van de Buds-oortjes.

Samsung Galaxy Buds 2

Nadat Samsung begin 2019 de originele Galaxy Buds introduceerde als opvolger van de voormalige Icon X's, verschenen begin 2020 de Galaxy Buds Plus. Met de Galaxy Buds+ introduceerde Samsung licht verbeterde oortjes, onder andere met een langere batterijduur en sterkere microfoon. Daarbij viel ook op dat het ontwerp van de oortjes, met uitzondering van sommige beschikbare kleuren, zo goed als ongewijzigd bleef. Samsungs aanstaande Galaxy Buds 2 doorbreken dit patroon en bieden een ontwerp dat veel wegheeft van de Buds Pro, die begin 2021 werden gelanceerd.

‘Renders Samsungs Galaxy Buds 2 liggen op straat, dit moet je weten’

Op renders afkomstig van 91Mobiles, zien we oortjes in een viertal kleuren, namelijk: zwart, paars, wit en groen. Zowel de oortjes als de binnenzijde van de oplaadhoesjes worden aangepast aan de verschillende kleuren van de Galaxy Buds 2. Verder valt op dat Samsung – net als op de Buds Pro – afscheid heeft genomen van het zichtbare aanraakvlak voor de bediening van de oortjes. Mogelijk werkt de gehele achterzijde van de Galaxy Buds-oortjes als aanraakvlak.

Nieuw Buds-oplaadhoesje

Aan de binnenzijde van de Samsung Galaxy Buds 2 zien we een vlakker ontwerp dan op de Buds Pro, dat afgewerkt lijkt te zijn met glanzend plastic, in tegenstelling tot het matte materiaal op de Galaxy Buds Pro. Op de achterzijde van de oortjes zien we verder een tweetal pogo-pins en sensoren om te herkennen of de oortjes in je oren zitten. Je kan er dus zeker van zijn dat de Galaxy Buds 2 automatisch de afgespeelde muziek kunnen stopzetten als je ze uit je oren haalt, en weer starten als je de oortjes in je oren steekt.

Gerelateerde artikelen

Zoals aangegeven bevatten de oortjes pogo-pins. Op de Galaxy Buds 2 worden de pinnetjes gebruikt om de oortjes op te laden via het meegeleverde oplaadhoesje. Renders wijzen erop dat Samsung de reguliere Buds-serie voor het eerst in zijn nieuwe oplaadcase, die het eerder introduceerde met de Galaxy Buds Live en Galaxy Buds Pro. Opladen van dit hoesje gaat via de usb-c-poort achterop.

Prijzen Galaxy Buds 2

Details over de batterijduur van de oortjes, evenals de prijs, extra functionaliteiten en de kleuren die Samsung in Nederland en België gaat uitbrengen, ontbreken nog. Gezien de oortjes recent bij de FCC zijn langsgekomen, lijkt een aanstaande lancering binnen de mogelijkheden te vallen. Mogelijk kan je de oortjes in augustus al aanschaffen – verwacht wordt dat Samsung de oortjes tezamen met zijn Z Flip en Z Fold-telefoons lanceert, die naar verluidt eind juli of begin augustus worden aangekondigd.

‘Renders Samsungs Galaxy Buds 2 liggen op straat, dit moet je weten’

Wat vind jij van de aanstaande Galaxy Buds 2, zou jij ze willen aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Met de Galaxy Wearable-app verbindt je je Galaxy-smartwatch of bluetoothoordopjes met je telefoon. Je kan met de app ook functies en apps op je Galaxy-wearable, die ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk