Renders komende Nokia 5.1 Plus laten notch en dubbele camera zien

Renders komende Nokia 5.1 Plus laten notch en dubbele camera zien

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Nokia 5.1 Plus

Nokia is on a roll in 2018. Nadat we tijdens MWC al vier nieuwe smartphones kregen in de vorm van de Nokia 1, Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus en 8 Sirocco, werden er laatst nog drie andere smartphones gelanceerd: de Nokia 2.1, 3.1 en 5.1. Deze toestellen zijn allemaal in de Benelux te verkrijgen.

Nokia 5.1 Plus renders

Ondertussen werd er in China de Nokia X6 aangekondigd, waarvan de beschikbaarheid tot nu toe alleen in China ligt. Nu heeft OnLeaks de schetsen van de Nokia 5.1 Plus weten te bemachtigen. OnLeaks heeft vaker zogenoemde computer-aided design schetsen naar buiten gebracht. Deze zijn gebaseerd op fabriekschetsen en laten bijvoorbeeld dus niet de kleuren of schermranden helemaal accuraat zien. Wat wel op waarheid gebaseerd is, zijn de afmetingen van het toestel: 149,5 x 71,9 x 8 mm, 8,8 mm inclusief de verhoogde camera aan de achterzijde. Ook zaken als poorten en camera's zijn veelal accuraat.

Op de renders zien we een zeer brede notch. Deze is veel groter dan bij de Nokia X6 het geval is, dus de toestellen zijn niet dezelfde. Daarom lijkt het erop dat de 5.1 Plus tussen de Nokia X6 en Nokia 5.1 gaat vallen. Ter referentie: de Nokia 5.1 heeft een 5.5 inch 18:9 LCD scherm, geen dubbele camera en ook geen notch. Dit toestel draait op een MediaTek Helio P18 en kost 199 euro.

De Nokia X6 ligt hier iets boven met een Snapdragon 636 onder de motorkap en heeft wel een dubbele camera op de achterkant. Het scherm is hier 5.8 inch. De 5.1 Plus zal een groter scherm krijgen dan de reguliere 5.1 momenteel heeft, maar wel kleiner dan de X6. Het scherm zal namelijk een diagonaal van 5.7 inch krijgen.

Qua specs is er verder niks te melden. Op het bovenstaande filmpje is wel te zien dat het toestel over een koptelefoonaansluiting beschikt, net als een USB Type-C poort. Over de beschikbaarheid is ook nog niks duidelijk. Hierdoor kunnen we momenteel alleen maar gissen of het toestel in een bepaalde markt wordt gelanceerd of ook naar de Benelux komt. Wat vind jij van het uiterlijk van de Nokia 5.1 Plus?

Bron: Twitter van OnLeaks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk