Meer informatie en uiterlijk Nexus 6 bekend, gebaseerd op nieuwe Moto X

Meer informatie en uiterlijk Nexus 6 bekend, gebaseerd op nieuwe Moto X

Nexus 6

Er is de laatste tijd veel geschreven over de Nexus 9, de nieuwe aankomende tablet die gemaakt wordt door HTC en high-end hardware aan boord zal hebben. Maar naast die tablet komt er ook een nieuwe smartphone aan in de Nexus-lijn, de Nexus 6 (of Nexus X). Van deze telefoon is tot op heden maar weinig informatie gelekt. Wel werd er eerder gezegd dat het toestel een 5,9 inch-scherm zou krijgen en ook werd er wat informatie gelekt via een benchmark, maar dat was het dan ook.

Nu heeft 9to5Google een (zelfgemaakte) afbeelding online geplaatst op basis een echt prototype. Als je er een hele vluchtige blik op werpt, zou je zeggen dat het de vernieuwde Moto X is. Het toestel heeft volgens de website inderdaad veel overeenkomsten met de Moto X, maar de positie van de volumeknoppen en powerbutton is anders. De overige poorten en interfaces zoals de microfoons of simkaartslede zijn wel op dezelfde plaats te vinden als bij de Moto X. Het toestel krijgt ook een aluminium rand, ook één van de kenmerken van de tweede generatie van Moto X-toestellen.
Nexus 6" src="https://forum.androidworld.nl/1eb3b4801e/media/Artikel%20ShamuNexus6_large.png" alt="Render Motorola Shamu aka Nexus 6" width="679" height="590" />

Specificaties

Er wordt gesproken over een schermgrootte van 5,92 inch, een resolutie van 2560x1440 pixels en een 13 megapixel-camera, welke ook kan filmen in een resolutie van 4K. De frontcam is hetzelfde twee megapixel-exemplaar die ook te vinden is in de Moto X (2014) en de accu krijgt volgens de laatste geruchten een capaciteit van 3200mAh. De processor wordt de Snapdragon 805 van Qualcomm en er zal 3GB werkgeheugen aanwezig zijn. Het apparaat komt uit in een variant met 32GB intern geheugen, maar het lijkt waarschijnlijk dat er op een gegeven moment ook varianten uitkomen met meer of minder intern geheugen. Over een microSD-kaartslot wordt niet gesproken, maar Google is geen fan van SD-kaarten.

Naast 9to5Google meldt Android Police dat er ook een vingerafdrukscanner aanwezig zal zijn. Deze zou op de achterkant van het toestel aanwezig zijn op de plaats waar bij de Moto X het Motorola-logo aanwezig is. Het toestel zal uiteraard draaien op het nog aan te kondigen Android L. Waar er vanuit wordt gegaan dat de nieuwe Nexus 9-tablet zal draaien op en 64-bits-variant van dit besturingssysteem, zal deze Nexus 6 draaien op een 32-bits-versie van Android L. Dat komt overeen met de Snapdragon 805-chipset van Qualcomm. Ook zou het toestel mogelijkheden krijgen om draadloos op te worden geladen.

Dat Android Police de informatie van 9to5Google bevestigt, betekent goed nieuws voor de betrouwbaarheid van deze geruchten. 9to5Google meldt namelijk nog dat er nog zeker dingen zouden zijn veranderd ten opzichte van het prototype dat men in handen had. Ook is het nog steeds mogelijk dat het niet om een Nexus-smartphone gaat, maar om een 'normaal' Motorola-toestel.

Meerdere Nexus-smartphones?

We mogen de bijna 6 inch grote Shamu met recht een phablet noemen. Aangezien Google Nexus-toestellen gebruikt om nieuwe Androidversies op te ontwikkelen en te testen en daar graag nieuwe features bij gebruikt, zou het niet vreemd zijn als het bedrijf voor een phablet zou gaan: standaard Android was tot nu toe nog niet geoptimaliseerd voor phablets.

Naast deze berg informatie over de 5,92 inch-variant van de Nexus 6 wordt het ook niet uitgesloten dat Google nog met een andere variant op de markt komt. Deze versie zou een kleiner scherm moeten krijgen en best eens gebaseerd kunnen zijn op de Motorola Quark. Dit 5,2 inch-toestel biedt nagenoeg dezelfde specificaties en er wordt zelfs gesproken over een camera-sensor met een resolutie van 20 megapixels in plaats van de 13 megapixels waarover wordt gesproken bij de Nexus 6.

Beschikbaarheid

Volgens 9to5Google zal de Nexus 6 in oktober worden gepresenteerd, waarna het toestel in november te koop zal moeten zijn voor een nog onbekende prijs.

Bron: 9to5Google en Android Police

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Lees meer over:
Nexus 6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties