Render LG G5 toont verwijderbare accu

Render LG G5 toont verwijderbare accu

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Er is een render verschenen van de LG G5, waarop een verwijderbare accu te zien is, maar niet via een klepje op de achterkant van het toestel. De accu zou te verwijderen zijn via de onderkant van het toestel, waarschijnlijk omdat LG gebruik gaat maken van een metalen unibody-behuizing.

LG G5

LG maakt met de LG G2 een ommezwaai en een grote groep Androidliefhebbers ziet het merk inmiddels als mooi en interessant. De LG G3 en huidige G4 gooiden ook hoge ogen op bepaalde gebieden en veel mensen kijken dan ook uit naar de komst van de LG G5. Misschien zien we dat laatste toestel 21 februari wel onthult worden, want de fabrikant houdt die dag een evenement.

[readmore article="183547"]

Verwijderbare accu

Eerder verschenen er ook al veel specificaties van dit toestel online en ook Evan Blass gaf enkele details vrij. Nu is er een render verschenen die gemaakt is aan de hand van iemand die het toestel al gezien heeft en daar valt één ding erg op. De accu is namelijk te verwijderen voor de gebruiker, maar niet via de weg zoals we kennen, via een klepje op de achterkant. Geruchten gaan namelijk dat het toestel een metalen unibody zal krijgen en dit is dan één van de oplossingen om toch een verwijderbare accu te gebruiken. De render doet me enigszins denken aan de HTC Legend, waarbij deze ook te verwijderen was via de onderkant van het toestel. CNET Korea schrijft dat er aan beide zijkanten een knopje zit. Als deze beide worden ingedrukt is de onderkant van het toestel te verwijderen evenals de accu, zoals te zien is op onderstaande render.

LG G5 met uitneembare accu - render

Specificaties

Specs noemt de website niet, maar eerder kwam er naar buiten dat we een Snapdragon 820-chipset en 4GB RAM kunnen verwachten. Het apparaat krijgt twee displays, waaronder een 5,3 inch variant met een resolutie van 2560x1440 pixels. Daarnaast zou er een tweede rechthoekig scherm aanwezig zijn, om notificaties te tonen en snelkoppelingen naar enkele apps te bieden, zoals de LG V10 ook kan.

Er zijn twee camera's aanwezig op de achterkant en ook wordt er gesproken over een 8 megapixel-frontcam. De accucapaciteit zou 2800mAh bedragen en een vingerafdrukscanner is op de achterkant te vinden, net zoals de volumeknoppen. Het toestel wordt uitgeleverd met Android 6.0 Marshmallow en zou ook een 'magic slot' bevatten. Hierin zouden verschillende hardware-modules toegevoegd kunnen worden aan het toestel. Zo kan er gedacht worden aan aparte camera-module, één voor virtual reality of een fysiek toetsenbord. Details over dit type slot, hoeveel modules er beschikbaar komen en tegen welke prijs zijn echter nog onbekend. Op onderstaande render lijkt de accu weer in een soort lade geplaatst te zijn, misschien wel dat 'magische slot', maar meer details daarover werden niet gegeven.

LG G5 met uitneembare accu - render

Beschikbaarheid

Waarschijnlijk gaan we de aankondiging van het toestel op 21 februari zien, maar wanneer de LG G5 dan te koop zal zijn is nog onbekend, waarschijnlijk zal dat gaan gebeuren in maart.

Bron: CNET Korea

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk