Nieuwe rendervideo toont een weinig vernieuwende Samsung Galaxy Note 9

Nieuwe rendervideo toont een weinig vernieuwende Samsung Galaxy Note 9

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 9

Volgens de laatste berichten is Samsung van plan de Samsung Galaxy Note 9 op 9 augustus op een Unpacked-evenement te lanceren te New York. Dit klinkt als een zeer geschikte datum. Toch is het wel de vraag of dit gaat gaat lukken gezien de vertraging die de productie opgelopen zou hebben door het dunner maken van het scherm.

Hoe dan ook zullen we nog even moeten wachten op een officiële glimp van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Het over het algemeen betrouwbare OnLeaks heeft de krachten gebundeld met 91mobile om een video te maken van de verwachtingen die we tot nu toe hebben van het toestel.

De meest opvallende wijziging te opzichte van zijn voorganger is de plaatsing van de vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich nu onder de unit waarin de camera's geplaatst zijn. Dit is wel een vooruitgang te noemen, maar eigenlijk ook weer niet. De plaatsing van scanner was eerder veel onhandiger, maar een vingerafdrukscanner die onder het scherm geplaatst is zou meer toekomstmuziek in zich hebben.

De volume- en aan/uitknop bevinden zich weer aan de linkerzijde en aan de rechterzijde mag de Bixby-knop niet ontbreken. Voor de liefhebbers blijft Samsung vasthouden aan de 3,5mm koptelefoonaansluiting die wederom aan de onderzijde geplaatst is. Hier vinden we ook de speaker, USB-C en de S-Pen.

Over de grootte van het scherm krijgen we geen uitsluitsel. Zou het scherm gelijk blijven, of wordt dit met 6,4 inch toch een tikkie groter? Zou in deze behuizing wel genoeg ruimte zijn om een batterij met een capaciteit van 4000mAh mogelijk te maken? We hebben nog veel vragen, maar er zijn ook een aantal zaken waar we wel vanuit kunnen gaan. Zo zal in ieder geval de Amerikaanse variant van het toestel de beschikking hebben over een Qualcomm Snapdragon 845-processor en zal er 6GB aan werkgeheugen beschikbaar zijn.

Beschikbaarheid

Wanneer we uit gaan van het tijdschema en adviesprijs van de Samsung Galaxy Note 8, dan zouden we in de Benelux op zijn vroegst in september een Note 9 rijker, en minstens 1000 euro armer kunnen zijn.

Bron: GizChina, Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk