Release van Sony Xperia Z2 vertraagd?

Release van Sony Xperia Z2 vertraagd?

Sony Xperia Z2

De Xperia Z2 is bekendgemaakt op het Mobile World Congress wat eind februari in Barcelona gehouden werd en zou vanaf begin april in de winkels moeten liggen. Verschillende bronnen melden nu echter dat er problemen lijken te zijn met deze release-datum. Zo meldt een gebruiker op het Esato-forum dat er een probleem is bij een toeleverancier van Sony en dat de release van het nieuwe high-end toestel daarom wereldwijd wordt uitgesteld. Er zou in eerste instantie nog wel een kleine voorraad verkocht gaan worden, maar dus in zeer beperkte oplage.

Volgens GSMinfo strookt dit met informatie van sommige Nederlandse webshops, die zeggen het toestel pas later te kunnen gaan leveren, maar een nieuwe releasedatum kon nog niet worden genoemd. Andere webshops geven juist weer aan nog niks van Sony gehoord te hebben en houden voorlopig vast aan de release in begin april.

Specificaties

De Sony Xperia Z2 heeft een 5,2 inch IPS-scherm en kan 4K-filmpjes maken die je, zodra je een 4K-televisie hebt, in al zijn glorie kunt bekijken. De pixelverhouding van het scherm bedraagt 1920x1080 en er wordt gebruikgemaakt van de Triluminos-technologie. De chipset heeft een hele kleine update gekregen naar de Snapdragon 801 van Qualcomm, het interne geheugen bedraagt 16 GB, maar dat kun je uitbreiden met een microSD-kaart. De Xperia Z2 is wederom stof-en waterdicht en draait op Android 4.4. De camera op de achterkant is een 20,7 megapixel-exemplaar en de frontcam heeft een resolutie van 2,2 megapixels. De accu heeft een capaciteit van 3200mAh en het toestel draait op Android 4.4 Kitkat met daaroverheen Sony's eigen schil.

Sony Xperia Z2

Samsung en HTC

De Samsung Galaxy S5 wordt in april verwacht, maar een grote brand bij een fabrikant van printplaten voor deze S5, zorgt misschien ook voor vertraging van het toestel. De nieuwe HTC One wordt 25 maart pas bekend gemaakt, maar zou volgens verschillende bronnen binnen een periode van twee weken na deze release al te koop moeten zijn in 110 landen.

Beschikbaarheid

Wanneer we de Z2 dus in de schappen gaan zien blijft even de vraag, maar het zou net zo goed pas eind april of begin mei kunnen worden en dan zou het voordeel van de snelle release, weleens over kunnen zijn. Heb jij een Z2 besteld en daar al wat over gehoord?

Update: Wij kregen zojuist onderstaand Engels statement van Sony binnen, Nederlandse gebruikers kunnen de Sony Xperia Z2 begin april verwachten.

Xperia Z2 will start rolling out globally from the end of March. Consumers in the Netherlands will be able to get Xperia Z2 starting in April – please stay tuned for details on carrier availability.

Sony Xperia Z2
3200 mAh
5.2 inch - 1920x1080 px
16 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Sony Xperia Z2
3200 mAh
5.2 inch - 1920x1080 px
16 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties