Redmi is nu officieel submerk van Xiaomi: Redmi met 48 megapixelcamera op komst

Redmi is nu officieel submerk van Xiaomi: Redmi met 48 megapixelcamera op komst

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Redmi is zelfstandig

Dit alles is bekend geworden naar aanleiding van een Redmi-event dat op 10 januari gepland staat. Xiaomi meldde dit op zijn Weibo-account met daarbij "new independent brand Redmi." We kennen de naam Redmi natuurlijk van de vele Xiaomi Redmi-smartphones maar vanaf nu zal bij nieuwe telefoons het woordje Xiaomi achterwege gelaten worden.

Focus is de reden van deze verzelfstandiging, aldus Xiaomi. Xiaomi gaat verder met het ontwikkelen en uitbrengen van high-end-telefoons in de Xiaomi Mi-reeks. Redmi gaat zich richten op de toestellen in het middensegment met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding voor de kleinere portemonnee. Poco staat voor de betaalbare high-end-telefoons.

De splitsing van Xiaomi en Redmi komt veel overeen met die tussen Huawei en Honor en OPPO en OnePlus. Ook deze grote bedrijven hebben een aparte tak die zich bezig houdt met telefoons in een lager segment.

Eerste zelfstandige Redmi met 48 megapixelcamera

Het allereerste toestel van Redmi kunnen we wel eens op de eerder genoemde 10 januari gaan zien. Dan houdt het bedrijf een media-event om daar een nieuwe telefoon aan te kondigen. En als we naar de uitnodiging voor dit event kijken, zien we in de schaduw van de letters het cijfer 48. Er gaan al geruchten over de komst van een Redmi met een 48 megapixelcamera. De uitnodiging hieronder bevestigt dit min of meer. De Huawei Nova 4 en de Honor V20 hebben ook een hoofdcamera die 48 megapixel foto’s schiet.

Xiaomi verkoopt in Nederland telefoons via Belsimpel en winkelketen Kruidvat. Hopelijk kunnen we op korte termijn Redmi hier ook in de (digitale) schappen vinden.

Redmi met 48 megapixelcamera

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk