Redmi passeert Realme met belachelijk snelle snellader

Redmi passeert Realme met belachelijk snelle snellader

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De snellaadrace gaat helemaal los. Nadat Realme begin dit jaar het record brak met zijn 240W snellader op de Realme GT Neo 5, legt concurrent Redmi de lat hoger alweer een stuk hoger.

Aangepaste Redmi Note 12 met 300W oplader

Realme laat op het Chinese Weibo een aangepaste Redmi Note 12 Discovery Edition zien die voorzien is van een 4.100 mAh-accu. En die accu wordt, dankzij de nieuwe 300W-snellaadtechniek, in 5 minuten volledig opgeladen. In de video die ook op Weibo is gezet, zien we dat de Redmi-telefoon een piekvermogen van 290W heeft, waarbij 280W het gemiddelde stroomverbruik gedurende ongeveer 2 minuten was.

Gerelateerde artikelen

Het kost de aangepaste Redmi Note 12 slechts 82 seconden om de accu tot 50 procent op te laten. Een volledige lading werd in 4 minuten en 54 seconden voltooid. Ter vergelijking: de Realme GT Neo 5 kan in 9 minuten volledig opgeladen zijn. Interessant is dat de USB-C Power Delivery-standaard zelf een maximaal vermogen van 240W heeft.

Xiaomi gebruikt de zogenaamde Double GaN-adapter om 300W te kunnen halen. De Chinese fabrikant heeft hier "meer dan 50 ingebouwde veiligheidsvoorzieningen" aan toegevoegd. Om ervoor te zorgen dat de batterij in zo'n korte tijd zoveel stroom kan opnemen, gebruikt het bedrijf krachtigere 15C-cellen. Of de accu in deze Redmi meer levenscycli heeft dan de gemiddelde batterij, zoals bij de GT Neo 5, weten we nog niet.

Levensduur van de accu

Er heerst nog wel enige bezorgdheid over de impact op de accu van telefoons. In het verleden moest Xiaomi bijvoorbeeld al eens toegeven dat zijn 200W oplader een behoorlijk negatieve impact had op de levensduur van batterijen. Samsung houdt het vanwege deze redenen dan ook bij 45W snelladen voor zijn Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra.

In dit artikel leggen we trouwens uit hoe je spaarzaam met je accu kan omgaan. Wat vind jij van de 300 watt snellader? Laat het ons weten in de reacties.

Populairste artikelen over accu's en opladen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk