Redmi K60-telefoons worden volgende week aangekondigd

Redmi K60-telefoons worden volgende week aangekondigd

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft bekendgemaakt dat het na de kerstdagen zijn nieuwe Redmi K60-smartphones aankondigt. Er zou eerst een telefoon komen die helemaal is geënt op gaming, met later de reguliere toestellen.

Redmi K60

Opvallend om zo’n aankondiging te doen tussen kerst en Oud & Nieuw, maar aan de andere kant ook wel slim: veel andere aankondigingen verwachten we in deze rustige periode niet. De smartphone heeft drie camera’s aan de achterkant, waaronder waarschijnlijk een periscopische zoomlens (met vierkante opening voor de lens).

Er zit aan de bovenzijde een speaker, plus een gat voor de microfoon. Infrarood zou ook aanwezig zijn, waardoor je het toestel ook handig kunt gebruiken als afstandsbediening voor je televisie. Infrarood zien we vaker bij Xiaomi, dus is het geen verrassing. Verder zijn er nog niet echt specificaties bekend van het toestel (of informatie over eventuele andere toestellen binnen de lijn), dus daarvoor zullen we moeten wachten tot Xiaomi dinsdag zijn woord doet.

Redmi K60-telefoons worden volgende week aangekondigd

In ieder geval verwachten we niet dat we ze volgend jaar in Nederland kunnen kopen. Althans: niet onder die naam. Veel Redmi K-telefoons krijgen nooit een release in Europa onder die naam: we kennen ze dan onder Poco, zoals Poco X4 GT, dat eigenlijk een Redmi K50i is. Een telefoon die al vrij krachtig was. Over de X4 Pro zijn we erg te spreken:

"POCO heeft het weer voor elkaar gekregen om een goede budget-smartphone te maken. Voor zo'n 290 euro krijg je een onwijs goede smartphone met een prachtig scherm, erg sterke accu en prima camera. Qua snelheid lever je echter wel iets is ten opzichte van de concurrentie. En dit is opvallend. Want waar POCO afgelopen jaren de concurrentie wist te verpletteren als het ging om snelheid, daar worden zij nu zelf voorbijgestreefd."

Gerelateerde artikelen

Aankondiging van Xiaomi

We kijken dus toch wel uit naar deze aankondiging, zeker omdat Xiaomi altijd probeert om iets innovatiefs aan zijn toestellen toe te voegen, bijvoorbeeld de nieuwste processoren.

De presentatie vindt plaats op dinsdag om 19:00 uur in China waardoor we de aankondiging ‘s middags verwachten te brengen hier op Androidworld.

Is het een toestel waar je naar uitkijkt? Laat het nu achter bij dit artikel.

  • Prachtig beeldscherm
  • Onwijs goede accuduur
  • Niet (meer) de snelste
  • Bloatware
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk