Rectificatie: bericht over één Androidversie-update voor de Sony Xperia 1 III onjuist

Rectificatie: bericht over één Androidversie-update voor de Sony Xperia 1 III onjuist

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Afgelopen weekend brachten we het nieuws dat de Sony Xperia 1 III kan rekenen op één Androidversie-update. Dit blijkt incorrect gecommuniceerd te zijn door Sony Nederland. Hoeveel updates krijgt Sony's vlaggenschip van 2021 dan wel?

Sony Xperia 1 III en updates

Sony lanceert elk jaar een serie van drie Xperia-telefoons, dit jaar zijn dat de Sony Xperia 1 III, de Sony Xperia 5 III en de Sony Xperia 10 III. De Sony Xperia 1 III is het topmodel in de serie en deze smartphone heeft een krachtige Snapdragon 888, een geavanceerde camera set-up en een 6,5 inch 4K OLED-scherm. Er zijn 12 MP camera's waarvan er een een telelens is die tot 3 keer inzoomt zonder dat je foto's en video's scherpte verliezen.

Gerelateerde artikelen

De Xperia 1 III werd in april aangekondigd en pas begin juli maakte Sony de adviesprijs ervan bekend. Het vlaggenschip kost 1299 euro en behoort daarmee tot een van de duurste Androidtelefoons van dit moment. De website DroidApp wilde weten welk updatebeleid er bij deze adviesprijs paste en kreeg het volgende te horen: één Androidversie-update en twee jaar beveiligingsupdates. Indien echt nodig zou de telefoon na die twee jaar nog beveiligingsupdates krijgen. Vervolgens zien we dit bericht van Sony Nederland op Twitter, in reactie op de vraag van Paul Jansen: “Hallo Paul, bedankt voor je interesse. Helaas hebben wij verder geen informatie over updates. Het is bij ons niet bekend dat deze na 2 jaar zullen stoppen.”

- Lees verder onder de tweet -

Hoeveel updates krijgt de Sony Xperia 1 III dan wel?

We hebben daarom onze contactpersoon binnen Sony gevraagd om opheldering. Hij betreurt de miscommunicatie die ontstaan is door het doorgeven van incorrecte informatie van een interne technicus aan een PR-medewerker. Voor wat betreft het updatebeleid voor dit toestel geeft hij het volgende door: “Vanuit Sony kan ik helaas geen specifieke update geven over de updateplanning voor dit model.” Hij verwijst ons naar de supportpagina voor Sony-smartphones en geeft dezelfde statement die we in ons update-overzicht per fabrikant ook vermeld hebben: “Sony Mobile is providing regular and timely security upgrades. While phones cannot be upgraded indefinitely, we provide security upgrades within the industry standard on our devices, depending on regions and carriers. The link here provides further information and a list of devices currently receiving updates.”

Sony Mobile biedt regelmatige en tijdige beveiligingsupgrades. Hoewel telefoons niet onbeperkt kunnen worden geüpgraded, bieden we beveiligingsupdates binnen de industriestandaard op onze apparaten, afhankelijk van regio's en providers. De link hier geeft meer informatie en een lijst met apparaten die momenteel updates ontvangen.

Vertaling Sony-statement

Sony heeft destijds voor onze review van de Sony Xperia 1 II laten weten dat het high-end telefoons voor ten minste twee jaar van updates zou blijven voorzien. Over de beveiligingspatches kon het Japanse bedrijf destijds geen details melden. Of dit ook van toepassing is voor de Xperia 1 III is onbekend. Daar kan het bedrijf helaas niks over zeggen.

Industriestandaard

Sony refereert naar de industriestandaard voor wat betreft updates. In de afgelopen tijd zijn daar veel positieve ontwikkelingen gaande. Zo verlengt OPPO voor een aantal telefoons de termijn voor beveiligingsupdates van twee naar drie jaar en OnePlus doet dat ook. Samsung geeft een aantal Galaxy-telefoons drie nieuwe Android-versies en vier jaar beveiligingsupdates. Zakelijk Galaxy-telefoons krijgen zelfs vijf jaar beveiligingsupdates. Daarnaast Google zou binnenkort vijf jaar ondersteuning aanbieden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk