Realme X50 5G duikt op in officiële foto’s en via keuringsinstanties

Realme X50 5G duikt op in officiële foto’s en via keuringsinstanties

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Realme X50 5G

Zoals de naam al suggereert, is de Realme X50 5G een telefoon die ondersteuning biedt voor de 5G-netwerken van de (nabije) toekomst. Via het Twitter-account van de Realme CEO Madhav Seth, is het uiterlijk van de telefoon naar buiten gekomen. Op foto’s is de achterkant van het toestel te zien, waardoor we kunnen concluderen dat de X50 5G de beschikking krijgt over vier camera’s. Met welke camerasensoren Realme uiteindelijk te werk zal gaan, is nog onbekend. Eerder lekte uit dat er een 64 MP-sensor gebruikt zou worden, in combinatie met een 8 MP-sensor die met een groothoeklens zijn werk mag doen en ten slotte de 12 MP-sensor met 5x optische zoom.

Realme X50 5G-foto's

Het is onduidelijk of de achterkant van de Realme X50 5G gemaakt is van glas of plastic. Kijken we naar de voorkant van de telefoon, dan zien we een tweetal camera’s. In plaats van een notch, heeft Realme gekozen voor een gat in het scherm als inkeping voor de twee cameramodules. TENAA, de Chinese keuringsinstantie, heeft inmiddels zijn testrapporten van de smartphone gepubliceerd. Op basis van deze rapporten, kan geconcludeerd worden dat de twee selfiecamera’s een resolutie hebben van 16 MP en 8 MP. Het is nog onbekend of de twee camerasensoren een andere functionaliteit mee zullen krijgen.

Snapdragon 765G

Uit het testrapport van TENAA blijkt dat het overduidelijk geen high-end toestel is. Realme maakt in de smartphone gebruik van de recent geïntroduceerde Snapdragon 765G, de eerste midrange-chip van Qualcomm met ondersteuning voor 5G. Intern bevat het toestel vermoedelijk 6-, 8- of 12 GB-werkgeheugen, tezamen met respectievelijk 64-, 128- of 256 GB-opslaggeheugen. Het toestel zou lang mee kunnen gaan vanwege de 4.100 mAh-batterij in de X50 5G. Opladen gaat met VOOC 4.0, waardoor de telefoon binnen dertig minuten tot 70 procent is volgeladen – het geeft daarbij niet de maximale wattage aan van zijn laadprotocol, dat afkomstig is van zusterbedrijf OPPO.

Realme X50 5G-foto's

Aan de voorkant van de telefoon, vinden we een 6,57-inch scherm met Full HD+-resolutie. TENAA geeft aan dat het zou gaan om een TFT (LCD) scherm, waardoor een in-display vingerafdrukscanner niet tot de mogelijkheden behoort. De kans bestaat daarom, dat Realme de aan-/uitknop gebruikt om de scanner in te plaatsen. Voor de lancering hoef je niet lang meer te wachten: Realme zou de telefoon op 7 januari, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, uit de doeken doen. Of het toestel uiteindelijk in Europa verschijnt is nog onbekend. Eerdere Realme X-toestellen, zoals de X2 Pro, zijn inmiddels wel op de Europese markt verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk