Realme Watch en Realme Smart TV met Android TV aangekondigd

Realme Watch en Realme Smart TV met Android TV aangekondigd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Realme Watch

Het Chinese Realme is een broertje van OPPO, en nu dat bedrijf zijn eerste smartwatch op de markt heeft gebracht heeft ook Realme een eigen horloge uitgebracht, maar dan met een een lager prijskaartje. Dat meldt The Verge. Anders dan het horloge van OPPO werkt deze niet met Googles WearOS-besturingssysteem, maar met de eigen software van Realme.

De Realme Watch heeft een 1,5 inch LCD-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Het horloge neemt verder grotendeels het rechthoekige design van de Apple Watch over, maar dan met grotere randen en een knop in plaats van een draaiwieltje aan de rechterkant. De Reame Watch heeft een SPO2-bloedzuurstofmeter, een hartslagsensor en IP68-waterbestendigheid, maar er is geen ingebouwde gps. Naast muziek bedienen en meldingen tonen neemt het horloge in de eerste plaats het takenpakket van een fitnesstracker over, maar daar tegenover staat wel een accuduur van zeven tot negen dagen.

Beelden van de producten

Realme Smart TV

Toegegeven, Realme's nieuwe producten getuigen niet van de meest originele naamkeuzes. Net als OnePlus, Xiaomi en Huawei stapt ook Realme in de tv-markt met de Realme Smart TV. Het apparaat werkt op Android TV en er is een 32 inch model en een 43 inch model die respectievelijk een 720p- en een 1080p-resolutie hebben. Opvallend zijn de kleine schermranden, maar er is dus geen 4K-model beschikbaar en er zijn geen grotere varianten.

Beelden van de producten

De slimme televisies ondersteunen wel HDR10 en ze komen met een helderheid tot 400 nits. Realme gebruikt daarnaast een MediaTek-processor met 1 GB RAM en 8 GB opslag. De tv's komen met ingebouwde Chromecast zodat je content op het groot scherm kan streamen en Realme praat over vier 24 watt-luidsprekers.

Beschikbaarheid

Het nieuwe horloge en de smart tv zijn in India gelanceerd, maar mogelijk komen ze later ook naar Europa, al is daar nog niets over bekend gemaakt. De Realme Watch komt standaard in het zwart en het kost omgerekend 48 euro. De groene, oranje en blauwe silicone bandjes kan je apart kopen. De 32 inch variant van de Realme Smart TV kost omgerekend 156 euro en voor 266 euro heb je het 43 inch model.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk