Realme lanceert X7-serie, merk vanaf eind 2020 actief in Nederland

Realme lanceert X7-serie, merk vanaf eind 2020 actief in Nederland

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Realme in Nederland

Eerder lekte het al uit dat Realme in Nederland actief zou worden; op de persconferentie tijdens IFA in Berlijn kondigde het bedrijf officieel zijn komst naar de Benelux aan. Voor het einde van 2020 doet de Chinese fabrikant zeven nieuwe markten aan, waaronder België en Nederland. Welke producten de fabrikant in Nederland zal introduceren, heeft de fabrikant niet vermeldt tijdens de conferentie.

Realme aankondigingen IFA

Wel is het duidelijk dat tezamen met de komst naar Nederland en België, de fabrikant verschillende producten uit de doeken zal doen. Tijdens de conferentie heeft het bedrijf producten aangekondigd die ‘in het vierde kwartaal’ op de markt zullen komen, aldus Giang Cao, head of Social Media voor de fabrikant tijdens de persconferentie. Het gaat specifiek om de Realme X7, X7 Pro, V5-serie en nieuwe accessoires, waaronder de Realme Buds Air Pro en de Realme Watch S Pro.

Realme X7 en X7 Pro

Laten we, van alle producten die de fabrikant vandaag heeft aangekondigd, beginnen met de X7 en X7 Pro. De toestellen bevatten respectievelijk 6,4 en 6,55-inch schermen, in beide gevallen gaat het om AMOLED-panelen met een Full HD+-resolutie (2.400 x 1.080 pixels). Wel biedt de Realme X7 Pro een hogere 120 Hz-verversingsfrequentie, de X7 (non-Pro) moet het stellen met een 60 Hz-paneel.

Realme aankondigingen IFA

Intern zetten de verschillen zich verder. Voor beide toestellen heeft Realme gekozen voor chipsets van MediaTek, met de Dimensity 800U voor de Realme X7, en de Dimensity 1000+ voor de X7 Pro. Er zal in beide gevallen 6 GB of 8 GB-werkgeheugen aan gekoppeld worden. Met de X7 beperkt Realme het assortiment tot één model, met 128 GB-opslaggeheugen. Voor de X7 Pro kunnen gebruikers een model uitkiezen met 128 of 256 GB-opslaggeheugen – het model met 256 GB-opslaggeheugen komt standaard met 8 GB-werkgeheugen.

Quad-camera opstellingen

Realme hecht ook veel waarde aan quad-camera opstellingen; zoveel zelfs dat het bij de presentatie opschepte over het aandeel van Realme-telefoons met quad-camera's ten opzichte van de algehele markt (66,1 procent van de Realme-telefoons verkocht bevat een quad-camera opstelling). Ook met de X7-serie wordt deze trend voortgezet. Op de Realme X7 vind je de Samsung GW1 64 MP-sensor, een 8 MP-groothoeksensor en twee 2 MP-sensors voor macro en portretfoto’s. Op de X7 Pro gaat het om de Sony IMX686-sensor, eveneens met een 64 MP-resolutie. De andere sensors zijn ongewijzigd.

Realme aankondigingen IFA

Tot slot bevatten de twee toestellen, de Realme X7 en X7 Pro, batterijen met een capaciteit van respectievelijk 4.300 mAh en 4.500 mAh. Snelladen met een maximale laadsnelheid van 65 watt kan op beide toestellen uit de X7-serie.

Lancering

Aan deze specificaties zit, opvallend genoeg, een klein prijskaartje. In China werd het topmodel van de X7-serie, de Realme X7 Pro, uitgebracht voor omgerekend 400 euro. Voor de Realme X7 betaal je in China ongeveer 220 euro. Over Europese prijzen heeft Realme geen details laten vallen.

Realme V3

Buiten de Realme X7 en X7 Pro, die beide ondersteuning bieden voor 5G-netwerken, werd tijdens de persconferentie ook gesproken over de Realme V-serie: een nieuwe toestelreeks die toegang biedt tot 5G-netwerken. Binnen de V-serie van Realme vinden we een tweetal toestellen, de Realme V3 en Realme V5.

Realme aankondigingen IFA

Met de V3 brengt Realme de MediaTek 720-chipset naar de tafel, gekoppeld aan 64 of 128 GB-opslag en 6 GB of 8 GB-werkgeheugen. Dat het om een midrange telefoon gaat, is goed te zien aan het 6,5-inch scherm en de HD-resolutie (1.600 x 720 pixels). Omdat een 5G-chipset meer energie gebruikt dan een conventionele 4G-chipset, heeft Realme een 5.000 mAh-batterij toegevoegd op de V3. Deze is op te laden met de meegeleverde 18 watt snellader.

Realme V5

Voor de Realme V5 wordt de resolutie van het 6,5-inch scherm opgehoogd naar Full HD+ (2.400 x 1.080 pixels) en kan het 90 beelden per seconde op het scherm weergeven. Voor de chipset geldt dat de Realme V5 dezelfde Dimensity 720-chip gebruikt, met eveneens 6 GB of 8 GB-werkgeheugen. Wel krijgt de V5 slechts één opslagconfiguratie: 128 GB. Andere specificaties zijn eveneens vrijwel gelijk, zoals de 5.000 mAh-batterij. Opladen zal wel iets sneller verlopen, met de 30 watt-snellader.

Tot slot de camera’s van de nieuwe toestellen: op de Realme V3 vinden we een 13 MP-hoofdcamera en twee 2 MP-sensoren met macro en portret-functionaliteiten. Op de Realme V5 zien we één 48 MP-sensor, aangevuld met een 8 MP-groothoeksensor en twee 2 MP-sensoren met wederom macro en portret-functies.

Beschikbaarheid

Realme sprak tijdens zijn persconferentie over een lancering van de Realme X7, X7 Pro, V3 en V5 in het vierde kwartaal van 2020. Voorlopig biedt de fabrikant geen specifiekere details, de prijzen voor de Europese markt zullen eveneens in het vierde kwartaal bekendgemaakt worden. Wat vinden jullie van de nieuwe Realme-toestellen en de komst van Realme naar Nederland? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Realme aankondigingen IFA

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk