Realme lanceert telefoon met snelste oplader ooit op 28 februari

Realme lanceert telefoon met snelste oplader ooit op 28 februari

admin

door admin

Laatst geüpdatet

Realme heeft plannen voor een nieuw flagship in Nederland in België. De Realme GT3-lancering vindt plaats op 28 februari tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De Realme GT3 pakt uit met een krachtige 240W snellader.

Realme GT3-lancering

Realme pakte in zijn thuisland China al uit met een telefoon die in 8 minuten tijd volledig kan opladen. Het gaat om de Realme GT Neo 5. Dat is een flagship-toestel dat in onze markt niet is verschenen. Gelukkig komt dezelfde oplaadtechnologie in Nederland en België wel in een ander Realme-toestel: de GT3. Realme vertelt op 28 februari alles over deze telefoon.

Er heersen voorlopig nog veel vragen rond de specificaties van de Realme GT3. Mogelijk gaat Realme de GT Neo 5 simpelweg rebranden voor onze markt en in dat geval zijn de specificaties al bekend. De GT Neo 5 heeft een 6,74 inch AMOLED-scherm met een 144Hz verversingssnelheid. Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Zijn 240W snellader laadt een 4600 mAh accu volledig op in 8 minuten tijd.

De camera van deze telefoon heeft een 50 megapixel hoofdsensor met optische beeldstabilisatie. Verder is er nog een 8 megapixel groothoeksensor en een 2 megapixel microscoopcamera. Dat is zeker niet de meest indrukwekkende cameraopstelling, maar we zien wel vaker dat Realme dergelijke keuzes maakt. Het is deels door te bezuinigen op de camerahardware dat Realme de prijs van zijn GT3 naar verwachting zal drukken, in vergelijking met andere flagship-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Levensduur van de accu

De 240W oplaadtechnologie van de Realme GT3 is in feite ontwikkeld door OPPO, het moederbedrijf van Realme. OPPO toonde vorig jaar zijn 240W SuperVOOC-snellader al aan het grote publiek. Een belangrijk onderdeel van deze snellader is de Battery Health Engine (BHE). De technologie zorgt ervoor dat de batterij na 1.600 oplaadcycli op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft presteren, een verdubbeling van de huidige industriestandaard van 800 cycli.

Dat is niet onbelangrijk, want in het verleden zijn er al voorbeelden geweest waarbij snellaadtechnologie wel een negatieve impact heeft op de accu van telefoons. Xiaomi kondigde twee jaar geleden al een 200W snellader aan, maar het moest achteraf toegeven dat zijn techniek de levensduur van de accu significant vermindert.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Realme? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk