Realme 6 (Pro) officieel: budgettelefoons met 90-Hz-schermen

Realme 6 (Pro) officieel: budgettelefoons met 90-Hz-schermen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Realme 6 en Realme 6 Pro

Realme is het dochtermerk van OPPO dat inzet op telefoons met krachtige hardware voor een relatief lage prijs. Vorig jaar raakte bekend dat de fabrikant via zijn webshop ook in Nederland zijn telefoons zal aanbieden. Het merk heeft nu twee toestellen uit het lage segment aangekondigd: de Realme 6 en Realme 6 Pro.

De Realme 6 Pro pakt uit met een 90 Hz-scherm, en zo'n scherm met een hogere refreshrate moet zorgen voor vlottere animaties. Het scherm meet verder 6,6 inch en het het is een LCD-paneel met een resolutie van 2400 bij 1090 pixels en een scherminkeping met een dubbele selfiecamera in de linkerbovenhoek. De gewone Realme 6 heeft een iets kleiner 6,5 inch Full HD LCD-scherm met dezelfde 90 Hz-refreshrate. Het paneel heeft een kleinere scherminkeping links.

Beelden van de toestellenDe Realme 6 Pro

Prestaties en accu

Als we kijken naar de prestaties, dan zien we dat de splinternieuwe Snapdragon 720G-processor een hoofdrol speelt bij de Pro-versie. Realme maakt verder gebruik van een genereuze 6 GB RAM en een meer standaard 64 GB opslag. Al is er ook een krachtiger model met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag.

Andere kleurenvarianten van de Pro-versie

De Realme 6 komt met de Helio 90T-chipset van MediaTek en 4GB RAM samen met 64 GB opslag. Al heeft ook de Realme 6 een grotere broer die verschijnt met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag. Beide toestellen verschijnen met Android 10, een 4300 mAh accu en een 40 watt snellader.

Vier camera's

Als we naar de camera-opstelling zien, dan vinden we vier lenzen op de achterkant vn de Realme 6 Pro. De hoofdcamera heeft 64 MP en hij wordt bijgestaan door een 12 MP telecamera met 2x optische zoom, een 8 MP groothoekcamera en een 2 MP macrocamera. Aan de voorkant zit de dubbele selfiecamera die bestaat uit een 16 MP sensor en een 8 MP groothoekcamera voor groepsselfies.

De voordeligere Realme 6

De Realme 6 heeft eveneens vier camera's op de achterkant, maar de opstelling die duidelijk minder veelzijdig is in vergelijking met de Pro-versie. Naast de 64 MP camera en de 8 MP groothoekcamera is er een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera. Er is ook een enkele 16 MP frontcamera aanwezig.

Beschikbaarheid

De Realme 6 Pro zal te koop zijn vanaf omgerekend 205 euro voor het model met 6 GB RAM en 64 GB opslag. Voor de Realme 6 betaal je omgerekend minstens 161 euro voor 4 GB RAM en 64 GB opslag. De Chinese fabrikant maakte al bekend dat deze toestellen binnenkort ook in Europa te koop zullen zijn, maar de precieze prijzen en lanceringsdatum is nog niet bekend. We leren dan ook welke kleuren beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk