Razer Phone 2 officieel: just game on

Razer Phone 2 officieel: just game on

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Razer Phone 2

Wie herinnert zich nog de Nextbit Robin die uitpakte met zijn opslag vanuit de cloud? Uit da assen van dat toestel is de Razer Phone ontstaan. Het was een eigenzinnige telefoon, speciaal gericht op gamers, met een 120Hz-scherm en stevige speakers aan de voorkant. Razer heeft nu een opvolger klaar, de Razer Phone 2. Wat is er veranderd?

Razer Phone

De eerste Razer Phone

Gaming-design

Hoewel je in veel designelementen zoals de vorm van het toestel en de plaatsing van de knoppen nog heel duidelijk de eerste Raze Phone herkent - en ook de Nextbit Robin - is er toch veel veranderd. Dit keer kreeg de smartphone een glazen achterkant en dat komt het met draadloos laden. Razer zou in de toekomst nog een ander model lanceren waarbij die glazen achterkant een matte afwerking krijgt voor meer grip. Verder koos Razer dit keer voor licht afgeronde hoeken waarbij deze verder erg hoekige telefoon beter in de hand zou liggen.

Razer Phone 2

Naast het glas heeft het gaming-merk zijn telefoon voor het eerst ook IP68-waterdicht gemaakt, dat wil zeggen dat hij gedurende 30 minuten 1,5m onder water kan. Razer pakt ook uit met iets speciaals, want het grote Razer-logo op de achterkant licht op met een gekleurde LED die je vanuit de telefoon eender welke kleur kan geven. Typisch iets voor gaming hardware natuurlijk, en het past ook samen met de nieuwe Chroma-draadloze lader met usb-c en LED-verlichting die Razer samen met de telefoon lanceert. De LED-verlichting op de achterkant kan ook als notificatie-licht dienen en je kan voor elk soort melding een ander kleur kiezen.

Razer Phone 2

Power

Genoeg fancy design, hoe zien de ruwe specificaties van dit krachtbeest eruit? Volgens de geruchten zou Razer voor zijn telefoon opnieuw de oudere Snapdragon 835 gebruiken, en hoewel die chip absoluut geen watje is, lijkt een zogenaamd gaming-vlaggenschip met een oudere SoC toch maar raar. Gelukkig bleek dat gerucht dus niet te kloppen en komt Razer met de Snapdragon 845 met hogere kloksnelheid.

Het bedrijf kon 2,8 GHz uit de vier krachtige Kryo 385 Gold-kernen persen en daarnaast zijn er vier Kryo 385 Silver-cores geklokt op 1,8 GHz. 8GB RAM en 64GB opslag blijft ook behouden en daarnaast is er opnieuw een stevige 4000 mAh_batterij. Ohja, en Razer heeft nooit geloofd in de 3,5mm-audiojack. Gelukkig is er wel een usb-c-poort.

Scherm en software

Als we het scherm erbij nemen zien we dat het gaat om een 5,72 inch LCD dat nog steeds de 16:9-verhouding trouw blijft en een QHD-resolutie heeft van 2560 bij 1440 pixels. Razer pakt ook opnieuw uit met een hogere 120Hz refreshrate bij zijn paneel. Volgens Razer werden er vooral grote verbeteringen gemaakt aan de helderheid, want 300 nits werd nu 650 nits. Verder zou ook de weergave van HDFR-content mooier moeten zijn op het nieuwe scherm.

Als we dan een een kijkje nemen naar software dan stellen we vast dat het bedrijf standaard op Nova Launcher draait. Dat is een third party-launcher die erg lijkt op stock Android, maar die je verder tot in de puntjes kan personaliseren. Kijk maar. Jammer genoeg draait wel nog steeds Android 8.1 Oreo, en niet op Pie. Razer zou wel volop aan de update werken, maar voorlopig dus nog geen taart voor de Razer-gebruiker.

Razer Phone 2

Speakers en camera 

De Razer Phone 2 heeft opnieuw ook stevige bezels aan de boven- en onderkant en dat doet het bedrijf met een reden. In de eerste plaats meent het bedrijf dat gebruikers zo een stevigere grip op het toestel hebben, zeker als je het bijvoorbeeld gebruikt om te gamen. Langs de andere kant zijn er natuurlijk ook de stevige luidsprekers aan voorkant die samenwerken met Dolby Atmos. Daranaast heeft de telefoon een 24-bit Digital to Analog Connverter (DAC) waardoor de telefoon crispy geluid zou hebben tijdens het gamen, of als je gewoon filmpjes van de Kelderklasse bekijkt languit in de zetel.

Razer koos voor zij camera voor twee 12MP sensors van Sony-makelij. De hoofdcamera heeft een f/1.8,-diafragma, een 1.4µm pixelgrootte en optische beeldstabilisatie (OIS). De tweede lens zorgt voor 2x optische zoom en hij heeft een f/2.6-diafragma en een pixelgrootte van 1.0µm. Aan de voorkant zit ene enkele 8MP-selfiecamera met een f/2.0-diafragma. Ook op het gebied van image processing heeft Razer gesleuteld, want foto's zijn nu helderder en geven natuurlijkere kleuren weer.

Razer Phone 2

Beschikbaarheid

Razer is niet lang niet de enige die gamers voor zich wil winnen met zijn 'gaming-telefoons'. Ook ASUS brengt deze maand zijn ROG-telefoon uit, en ook Xiaomi, de Honor Play en misschien wel Nokia liggen op de loer. De Razer Phone 2 kost 799 dollar, dat is omgerekend 692 euro. Hij zal waarschijnlijk ook zijn weg naar ons vinden, maar een release-datum is nog niet bekend. De telefoon is al wel opgedoken bij Belsimpel waar ze een verwachte verkoopprijs van 849 euro laten zien. De Chroma-draadloze lader kost 99 dollar.

Wat denk jij van dit toestel, en denk je dat er inderdaad een markt is voor gaming-telefoons?

Razer Phone 2

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk