Snel reageren vanaf ontgrendelscherm komt weer terug

Snel reageren vanaf ontgrendelscherm komt weer terug

Snel reageren

Nu de uiteindelijke release van Android 7.0 Nougat plaats heeft gevonden, kunnen we de balans opmaken en zien welke functies en veranderingen ver genoeg af waren om opgenomen te worden in deze nieuwste Android-versie. Eén van de functies die na de vierde developer preview van Android N verdween, was de mogelijkheid om snel te reageren vanaf het ontgrendelscherm.

De mogelijkheid om snel te kunnen reageren vanuit notificaties is vanaf Android 7.0 standaard onderdeel van het platform. Er waren al wel verschillende apps die deze mogelijkheid zelf toegevoegd hebben, maar er is nu een gestandaardiseerde manier voor, die bij alle apps hetzelfde werkt. Het is sinds Android 5.0 Lollipop mogelijk om notificaties ook op het ontgrendelscherm te laten verschijnen, afhankelijk van je privacy-instellingen. Mogelijk komt er in de toekomst een nieuwe privacy-instelling bij die het kunnen reageren vanaf het ontgrendelscherm regelt.

Een Android-gebruiker vertelde Hiroshi Lockheimer, de grote baas van onder andere Android bij Google, graag snel te willen reageren vanaf het ontgrendelscherm. Lockheimer speelde het verzoek door aan Glen Murphy die verantwoordelijk is voor de interface van Android, Chrome en ChromeOS. Die gaf aan de functie 'zo snel mogelijk terug te willen brengen'.

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer we de quickreply-functie weer terug gaan zien op het lockscreen. De eerste grote update voor Android Nougat, vermoedelijk Android 7.1, kunnen we deze herfst verwachten en dit lijkt een goede kandidaat voor de terugkeer van snel reageren direct vanaf het ontgrendelscherm.

Lees meer over:
Android 7.0 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties