'Qualcomms top Snapdragon-processor van 2022 groots gelekt'

'Qualcomms top Snapdragon-processor van 2022 groots gelekt'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is al veel informatie naar buiten gekomen over de opvolger van de Qualcomm Snapdragon 888-chipset voor smartphones. Qualcomm legt voor toptoestellen van volgend jaar de focus op grafische verbeteringen, dat weet de bekende geruchtenverspreider Evan Blass.

Qualcomm-topchipset gelekt

'SM8450', dat zal waarschijnlijk de modelnaam worden van de opvolger van de Snapdragon 888 in smartphones volgend jaar. Hoe de high-end chipset ook echt zal heten, is niet bekend. Wel weten we meer over de kenmerken van de volgende generatie Snapdragon 800, want die informatie is gelekt door de bekende geruchtenverspreider Evan Blass.

Allereerst zijn er de meer energiezuinige Kryo 780-kernen, en die zijn gebaseerd op ARM's Cortex V9-architecrtuur. Dit keer verwachten we dat Qualcomm vooral zijn gpu-prestaties in de spotlights zet met de Adreno 730 die grote stappen voorwaarts moet zetten ten opzichte van de huidige Adreno 660.

Samsung en AMD

Dat zal ook nodig zijn, want deze week raakte bekend dat Samsung werkt met AMD, producent van videokaarten, voor de volgende generatie van Exynos-chipsets. Beide bedrijven beloven om technologieën als raytracing en variable rate shading (VRS) voor het eerst te introduceren bij mobiele apparaten.

Gerelateerde artikelen

Qualcomm komt ook met zijn Snapdragon X65-modem voor 5G die downloadsnelheden to 10 Gbps moet mogelijk maken. Die modem is uitgerust met een mmWave-antennemodule waarmee de efficiëntie en het bereik van mobiel internet nog verder wordt verbeterd. Alleen zijn onze 5G-netwerken nog niet uitgerust met de benodigde mmWave-technologie om hier echt van te profiteren.

De opvolger van de de Snapdragon 888 wordt gelanceerd in december 2021 tijdens het jaarlijkse Snapdragon Tech Summit. Dan pas zal het doek van de nieuwe hardware gehaald worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk