'Qualcomm Snapdragon 865 komt met geïntegreerde 5G-modem'

'Qualcomm Snapdragon 865 komt met geïntegreerde 5G-modem'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 865

De Snapdragon 855 is de krachtigste chipset voor telefoons van dit moment. Hij zit onder meer in de OnePlus 7 Pro, de Xiaomi Mi 9 en de OPPO Reno 10x Zoom. Toch weten we dat chipmaker Qualcomm nu al volop werkt aan een opvolger, net zoals we maanden geleden al hoorden bij Huawei over zijn Kirin-chipsets. Wie anders dan de bekende geruchtenverspreider Roland Quandt komt op Twitter met een lek over de volgende high-end processor van Qualcomm?

In zijn tweet zegt de Duitser dat de Snapdragon 865 dit keer in twee varianten zal bestaan en dat ze de codenaam 'Kona en 'Huracan' hebben. De standaard zal in het bijzonder ondersteuning bieden voor UFS 3.0-opslaggeheugen. Dat is de nieuwe standaard voor razendsnelle opslag die we dit jaar al konden zien in de OnePlus 7 Pro. Niet alleen kunnen apps dan veel sneller laden vanuit de interne opslag, maar ook het vastleggen van 4K of 8K-video zou veel vlotter moeten verlopen.

Tweet van Roland Quandt

Geïntegreerde 5G-modem

UFS 3.0 is theoretisch gezien twee keer sneller dan de vorige UFS 2.0-standaard en verwacht wordt dat de nieuwe chipset volop zal gebruikmaken van de standaard. Quandt stelt dat Qualcomm daarnaast ook voor meer bandbreedte voor werkgeheugen kiest dankzij de nieuwe LPDDR5X-standaard voor RAM.

Als laatste stelt de geruchtenverspreider dat ofwel Kona of Huracan een geïntegreerde 5G-modem krijgt. Dat wil zeggen dat het niet langer noodzakelijk is om een aparte chip te voorzien, zoals ook in een eerder gerucht al gesteld werd. Quandt verwacht dat het de nieuwe Snapdragon X55-modem zal zijn die onlangs werd voorgesteld. Qualcomm kondigde daarbij significante verbeteringen aan ten opzichte van de X50-modem. De nieuwe Snapdragon-processor zal vermoedelijk eind dit jaar worden aangekondigd, en hij zal begin volgend jaar in nieuwe telefoons worden gebruikt.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk