'Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 wordt eerder aangekondigd dan verwacht'

'Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 wordt eerder aangekondigd dan verwacht'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Qualcomm zal zijn nieuwste high-end processor in november aankondigen. Op het 'Snapdragon Tech Summit' zullen ze namelijk de Snapdragon 8 Gen 2 lanceren. Dit zal naar alle verwachting dé high-end chipset worden die we onder andere gaan terugzien in de 2023 vlaggenschepen van onder meer Samsung, OnePlus, Xiaomi, OPPO en Realme.

Nieuwste high-end chipset

Op hun eigen website heeft Qualcomm de datum van de 'Snapdragon Tech Summit' officieel bekend gemaakt. Het evenement, waarop we eigenlijk altijd de nieuwste high-end processor van het bedrijf te zien krijgen, wordt gehouden van 15 tot en met 17 november.

Er is nog niet heel veel bekend over de nieuwste high-end processor van Qualcomm. Volgens de bekende geruchtenverspreider Ice Universe, zal de nieuwe processor wel een stuk zuiniger en efficiënter moeten worden in vergelijking met de Snapdragon 8 Gen 1 en de Snapdragon 888. Ook gaan de geruchten dat de Snapdragon 8 Gen 2 veel sneller zou zijn dan de nieuwste aankomende high-end-processor van Samsung, de Exynos 2300-chip. Samsung zal er hierdoor zelfs voor kiezen om geen enkel toestel in de S23-serie te gaan voorzien van de eigen Exynos-chipset.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 2023-vlaggenschepen komen al snel

De datum waarop de Snapdragon Tech Summit wordt gehouden, is overigens zo'n twee weken eerder als het Snapdragon Tech Summit-event van 2021. Hierdoor zou het zomaar eens kunnen zijn dat we de nieuwe vlaggenschepen van bijvoorbeeld OnePlus, Realme en Xiaomi eerder kunnen verwachten dan vorig jaar. Toen waren fabrikanten als Xiaomi en Realme er overigens ook al snel bij. Zo'n maand na de introductie van de Snapdragon 8 Gen 1, kwam Realme namelijk al met de GT 2 Pro en Xiaomi met de Xiaomi 12-serie. Twee van de drie toestellen uit deze serie beschikken over de Snapdragon 8 Gen 1. Als deze trend zich doorzet, dan zouden we begin december al nieuwe vlaggenschepen kunnen verwachten.

Kijk jij nu al uit naar de nieuwe high-end toestellen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

'Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 wordt eerder aangekondigd dan verwacht'

Aankondiging Snapdragon Tech Summit. Afbeelding: website Qualcomm

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk