Qualcomm Snapdragon 732G voor midrange-telefoons aangekondigd

Qualcomm Snapdragon 732G voor midrange-telefoons aangekondigd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 730G

Chipmaker Qualcomm en Poco kondigen samen de Snapdragon 730G aan. Dat meldt XDA Developers. Het gaat om Qualcomms aankomende processor voor telefoons uit het middensegment die als eerste een plaatsje zal vinden in de Poco X3 NFC. De nieuwe chipset volgt de Snapdragon 730 en de Snapdragon 730G uit 2019 op, en die laatste was onder meer de processor voor de Pixel 4a.

Qualcomm focuste zich met de nieuwe processor voornamelijk op prestaties, want de kloksnelheid is verhoogd van 2,2 GHz tot 2,3 GHz. Verder zijn ook de prestaties van de GPU met 15 procent verbeterd. De Snapdragon 732G gebruikt een 2,3 GHz Kryo 470 Prime-kern, een Kryo 470-core met een kloksnelheid van 2,2 GHz en 6 energie-efficiënte kernen met een kloksnelheid tot 1,8 GHz. De twee krachtigste kernen zijn gebaseerd op de ARM’s Cortex-A76, terwijl de zes minder krachtige kernen gemaakt zijn volgens het Cortex-A55-ontwerp.

Qualcomm - Snapdragon

Gaming, camera, snelladen

Verder heeft Qualcomm de chipset ook geoptimaliseerd voor gaming met de Snapdragon Elite Gaming-functies. Telefoons zullen namelijk kunnen profiteren van een vlottere framerate, de Vulkan 1.1-driver voor graphics en True HDR. De nieuwe chipset komt met de Spectra 350 Image Signal Processor (ISP) waarmee je 4K-video's met realistischere HDR-beelden kan vastleggen. Verder zal de Povo X3 NFC en andere toestellen werken met de QuickCharge 4+-snellaadtechnologie en ze krijgen ook de Snapdragon X14-modem voor 4G-verbindingen.

Het is voor het eerst dat een telefoon van het jonge merk Poco als eerste een nieuwe Qualcomm-processor onder de motorkap krijgt.De nieuwe processor is krachtiger dan de pas aangekondigde Snapdragon 690, maar deze komt alleen niet met ondersteuning voor 5G-internet.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk