Qualcomm Snapdragon 710-chipset brengt premium features naar midden-segment

Qualcomm Snapdragon 710-chipset brengt premium features naar midden-segment

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 710

In februari kondigde Qualcomm een nieuwe serie aan voor zijn chipsets. De Qualcomm Snapdragon 700-serie moest een brug slaan tussen de Snapdragon 600-serie en de Snapdragon-serie. In laatstgenoemde zien we nu de Snapdragon 845-chipset die in de meeste high-end smartphones gebruikt zal worden. Onder andere de HTC U12+ en de OnePlus 6 gebruiken deze krachtbron. De afstand tussen de 600- en de 800-serie was te groot en dat is de reden dat vannacht de Qualcomm Snapdragon 710 is aangekondigd.

De Qualcomm Snapdragon 710 heeft acht Kryo 360-rekenkernen. Twee daarvan draaien op een kloksnelheid van 2,2 GHz en zullen worden ingezet voor het zware werk. De zes andere kernen met een snelheid van 1,7 GHz zullen worden ingezet voor de meer algemene taken die niet zoveel rekenkracht vergen. De gebruikte Kryo 360 is gebaseerd op de ARM Cortex Technologie en moet ervoor zorgen voor 20% meer performance, 25% toename in de snelheid bij het browsen en het moet apps 15% sneller openen. Het is de eerste chipset met deze nieuwe processorkernen die, net als de kernen in de Snapdragon 845, gebaseerd zijn op een zeer efficiënt 10nm-procedé. Hoe kleiner dit procedé, hoe efficiënter de processor: de kernen zijn niet alleen sneller, maar verliezen ook minder warmte en zijn daardoor zuiniger.

Kunstmatige intelligentie van de Snapdragon 710

De term kunstmatige intelligentie (AI) valt natuurlijk ook bij de Qualcomm Snapdragon 710 en het heeft daarvoor het een en ander geleend van zijn grote broer de Snapdragon 845. Daarnaast belooft de chipset dat deze 40% zuiniger zal zijn bij het spelen van games en het bekijken van 4K HDR video en het streamen van video zal 20% zuiniger zijn. Ook de Quick Charge 4+-technologie van Qualcomm zal ingebouwd zijn, dat zorgt ervoor dat je in 15 minuten je smartphone tot 50% kunt opladen.

Mogelijkheden van de Snapdragon 710

Voor de grafische kant gebruikt deze chipset de Adreno 616. Het X15 LTE-modem ondersteunt Cat 15 LTE (800Mbps)-snelheden en de meest recente 4G-technologie met de 4x4 MIMO die in gebieden met slecht bereik de download-snelheden met 70% kan verhogen. In het gebied van de fotografie zorgt de Spectra 250 ISP voor de kwaliteit van de plaatjes met ondersteuning voor het verminderen van ruis, snellere auto-focus, stabilisatie, naadloze zoom en bokeh-effecten.

Beschikbaarheid

De Qualcomm Snapdragon 710 is al vrijgegeven voor gebruik door de producenten van smartphones. Het zal daarom niet lang duren voordat we toestellen gaan zien met deze chipset.

Bron: Pocketnow

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk