Qualcomms plannen voor toekomstige smartphonechips gelekt

Qualcomms plannen voor toekomstige smartphonechips gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomms planning

Iedereen heeft wel verwachtingen over de onthulling van nieuwe chipsets van Qualcomm, Samsung en MediaTek, omdat die lanceringen een logische tijdsstructuur volgen. Het gebeurt alleen niet dagelijks dat een volledige planning lekt die precies aantoont wat we mogen verwachten. Op de Chinese sociale mediasite Weibo krijgen we nu te zien wat we de komende maanden van Qualcomm mogen verwachten.

Als eerste valt meteen de Snapdragon 875G op, dat is Qualcomms volgende high-end chipset die eind dit jaar wordt aangekondigd. Het is opvallend dat de chipset niet simpelweg 'Snapdragon 875' heet, want 'G' duidt bij Qualcomm doorgaans over een variant van een originele chipset die overklokt is om sneller te presteren. We zien dat Qualcomm zoals verwacht een nieuw 5 nanometer bakproces gebruikt, waardoor de processor 10 procent sneller zou moeten presteren en 20 procent energiezuiniger wordt.

Beeld van het lek

De gelekte updateplanning

Midrange-processor

Naast Qualcomms krachtigste chipset valt ook de Snapdragon 735G op. Dat is de naam voor een nieuwe chipset uit het middensegment. Qualcomm gebruikt hetzelfde 5 nm-proces voor deze voordeligere proces precies zoals het dat dit jaar deed met de 7 nm Qualcomm Snapdragon 765.

Naast de onthullingen over Qualcomm-processors merken we dat ook MediaTek een high-end processor wil onthullen die werkt met een 5 nm-architectuur. MediaTek zou ook volgens eerdere geruchten nauw samenwerken met Huawei. Qualcomm bracht onlangs nog zijn Snapdragon 865 Plus-versie uit, dat is een verbeterde variant die een hogere kloksnelheid heeft. De chipset zal dienen in gaming-telefoons zoals de Lenovo Legion en de ASUS ROG Phone 3

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk