'Zo wil Qualcomm Samsungs Exynos te snel af zijn met Snapdragon 865'

'Zo wil Qualcomm Samsungs Exynos te snel af zijn met Snapdragon 865'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm en Samsung

Qualcomm is een ontwikkelaar van smartphone-chipsets, maar het bedrijf laat de productie over aan externe bedrijven zoals TSMC en Samsung. Die laatste is tegelijk ook een concurrent voor Qualcomm, want Samsung ontwikkelt zelf eveneens chipsets die gebruikt worden in alle segmenten van de smartphonemarkt. Dit keer heeft Qualcomm plannen om zich met zijn Snapdragon 865 te onderscheiden van de aankomende Exynos 990, dat meldt Business Korea.

Qualcomm laat de volledige productie van de Snapdragon 865 over aan TSMC, terwijl Samsung enkel de Snapdragon 765 en Snapdragon 765G mag bouwen. Qualcomm zou op die manier willen vermijden dat Samsung technologie van zijn chipset overneemt. Korea Business meldt ook dat de Snapdragon 865 dit jaar een significant voordeel heeft wat betreft prestaties ten opzichte van de Exynos 990.

Snapdragon 865

De voorkeur voor Snapdragon?

Dat kan je gerust opmerkelijk noemen, want beide processors zijn altijd erg aan elkaar gewaagd. Samsung gebruikt al jaren in de meeste delen van de wereld zijn eigen Exynos-chipsets voor de Galaxy S-reeks vlaggenschepen, en in andere delen de processors van Qualcomm. Dit keer zou dat volgens een andere Zuid-Koreaanse bron omgekeerd zijn, want Samsung zou enkel in Europa nog gebruikmaken van de eigen Exynos 990. In alle andere delen kiest het dit keer voor de Snapdragon 865.

Samsung is verder ook gestopt met de ontwikkeling van zijn eigen Mongoose-processorkernen en het maakt nu gebruik van de ARM-kernen. Het bedrijf maakte bekend dat het zich daarentegen op de ontwikkeling van gpu's wil focussen.

Of de Snapdragon 865 dit jaar inderdaad beduidend krachtiger zal zijn dan de Exynos 990 valt nog af te wachten. Zou dat jou afschrikken bij een aankoop van de Galaxy S11? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

'Zo wil Qualcomm Samsungs Exynos te snel af zijn met Snapdragon 865'

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk