Qualcomm lanceert vier midrange chipsets: dit moet je erover weten

Qualcomm lanceert vier midrange chipsets: dit moet je erover weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft een nieuwe line-up van chipsets aangekondigd die telkens gericht zijn op het midden tot lage segment. Drie van de vier werken met 5G en Qualcomm belooft ook verbeteringen voor de snelheid van 5G-internet voor toegankelijk midrange toestellen.

Qualcomm midrange chipsets

Er staat een nieuwe line-up klaar van chipsets voor betaalbare toestellen uit lage en middensegment, dat zegt Qualcomm in een persbericht. Dit zijn de vier nieuwe processors: de Snapdragon 695 5G, 680 4G, 778 G Plus 5G en 480 Plus 5G. Er is één 4G-processor. Twee chipset kregen slechts kleine verbeteringen ten opzichte van hun voorganger. En dan is er nog de Snapdragon 695 5G.

Die laatste heeft een moderner en meer energie-efficiënte 6 nm architectuur en hij komt met significante verbeteringen ten opzichte van de Snapdragon 690. Dat was een processor die vorig jaar 5G mogelijk maakte voor telefoons in het lage middensegment. De Snapdragon 695 5G doet dat ook, maar kan voor het eerst ook ondersteuning beloven voor de lage sub-6 GHz banden en mmWave. Daarnaast zijn de prestaties van de 2,2 Ghz processor 15 procent beter vergeleken met de vorige generatie en het is verbetering van 30 procent voor de gpu.

Qualcomm lanceert vier midrange chipsets: dit moet je erover weten

Overklokte chipsets

Verder hebben we nog de 2,4 GHz Snapdragon 680 4G. Die lijkt in veel opzichten op de Snapdragon 695 5G en is volgens hetzelfde 6 nm bakproces gemaakt. De bedoeling van deze chipset is dat hij een nog voordeliger alternatief is in markten waar 5G nog geen grote rol speelt.

Gerelateerde artikelen

De Snapdragon 778G Plus 5G is de snellere versie van de Snapdragon 778G die we onder meer kennen van de Xiaomi Mi 11 Lite 5G. De kloksnelheid is lichtjes verhoogd van 2,4 Gh tot 2,5 Ghz. Bij de Snapdragon 480 Plus 5G zien we dan weer een verbetering van 2,0 Ghz naar 2,2 GHz ten opzichte van de Snapdragon 480 5G.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Qualcomm-processors? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk