Qualcomm kondigt nieuwe chip Snapdragon 7 Gen 3 aan

Qualcomm kondigt nieuwe chip Snapdragon 7 Gen 3 aan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Qualcomm heeft zijn nieuwe chip aangekondigd: het gaat niet om de meest high end chip, die werd namelijk vorige maand al aangekondigd, maar wel om een goede tweede: Snapdragon 7 Gen 3. De processor heeft een Prime-kern tot 2,63 GHz, drie Performance-kernen (2,4 GHz) en vier Efficiency-kernen (1,8 GHz).

Snapdragon 7 Gen 3

De processor zou vergeleken met de eerste in de 7 Gen-reeks 15 procent beter spenderen en een 50 procent betere GPU hebben. Daarnaast worden er ook energiebesparingen gedaan: de chip biedt een daling van 20 procent in de hoeveelheid energie die het gebruikt. De AI-engine presteert 60 procent beter per watt. Ook is de gezichtsdetectie-AI verbeterd, om te zorgen dat je ook met een bril op of in schemerlicht van de gezichts-ID gebruik kunt maken om je telefoon te ontgrendelen.

Qualcomm kondigt nieuwe chip Snapdragon 7 Gen 3 aan

Qualcomm zegt dat op Android 14 een Ultra HDR-fotoformaat mogelijk is en er is ondersteuning aanwezig voor drie camera’s tegelijk. Met AI Remosaic kun je korrelige afbeeldingen verbeteren en levendigere foto’s krijgen. Ruimtelijke audio is ook nieuw, waarbij de positie van je hoofd uitmaakt hoe je de muziek hoort. Het lijkt dan als het ware van één kant te komen.

Gerelateerde artikelen

Vivo en Honor

De Snapdragon X63 5G-modem is van de partij om te kunnen downloaden tot 5 Gbps en daarnaast is er een 5G Dual-sim Dual-active-optie aanwezig in 5G met 5G of 5G met 4G. De telefoons waarin de processor zijn debuut maakt, zijn toestellen van Vivo en Honor. Eén van die toestellen wordt deze week nog aangekondigd.

Een gloednieuwe processor dus voor Qualcomm, dat eerder al zijn nieuwe ‘vlaggenschip’-processor introduceerde in de vorm van de Snapdragon 8 Gen 3. We zijn benieuwd hoe de verschillende telefoonmerken alles uit de chip gaan halen en natuurlijk welke toestellen de eersten zijn met de nieuwe chip. Zodra we het weten, lees je het hier op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk