Qualcomm introduceert Snapdragon 835-chipset en QuickCharge 4.0

Qualcomm introduceert Snapdragon 835-chipset en QuickCharge 4.0

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 835

De huidige Snapdragon 820- en 821-chipset zal dus worden opgevolgd door de 835-variant. Qualcomm heeft niet veel details vrijgegeven over deze nieuwe SoC behalve dan dat het sneller, effectiever en kleiner (van 14nm naar 10nm) is geworden. Hoe kleiner deze verbindingen, hoe efficiënter een chipset kan zijn: wanneer de verbindingen groter worden, wordt er meer warmte gegenereerd en gaat er stroom verloren en worden de prestaties minder. De 10 nanometer-verbindingen zorgen er ten opzichte van de 14 nanometer-verbindingen dus voor dat de processor minder warm wordt en minder stroom verbruikt. Over het aantal rekenkernen heeft Qualcomm niets gezegd.

[readmore article="187266"]

QuickCharge 4.0

Qualcomm heeft tevens QuickCharge 4.0 aangekondigd waarbij opvallend is dat het snelladen hier plaatsvindt met het maximale vermogen van 18 Watt, dit vermogen is gelijk aan dat van QuickCharge 3.0. Toch geeft Qualcomm aan dat 4.0 de accu tot 20% sneller op te laden door de aangebrachte verbeteringen. Zo past QuickCharge 4.0 zich aan aan de temperatuur van de accu, wordt de energie efficiënter verdeeld. Versie 4.0 biedt ook ondersteuning voor USB Power Delivery waar bij het gebruik van USB-C of andere USB-kabels een consistente stroomtoevoer wordt gegarandeerd. Dat QuickCharge 3.0 zich niet aan de specificaties voor het opladen via USB-C hield, was voor Google reden om het snelladen via de standaard van Qualcomm in zijn Pixel-smartphones niet te ondersteunen.

De eerste devices met een Snapdragon 835-chipset en QuickCharge 4.0 zullen in de eerste helft van 2017 op de markt komen en worden geproduceerd door Samsung.

[readmore article="186980"]

Bron: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk