Qualcomm komt in 2020 met chipset waarin 5G geïntegreerd is

Qualcomm komt in 2020 met chipset waarin 5G geïntegreerd is

Qualcomm 5G in 2020

We hebben jullie de laatste tijd behoorlijk 'lastig gevallen' met 5G. Dit komt omdat de nodige fabrikanten een smartphone met 5G hebben aangekondigd of dit van plan zijn om te doen. 5G is de nieuwe standaard betreffend mobiel internet en moet een stuk sneller zijn dan 4G. Hierdoor ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden zoals het razendsnel downloaden van bestanden, het streamen van hologrammen en het communiceren van auto's onderling. Alleen dit jaar al hebben we de volgende aankondigingen van smartphones kunnen noteren betreffende 5G:

> Samsung Galaxy S10 5G
> Huawei Mate X / Huawei Mate 20 X
> LG V50 ThinQ
> Xiaomi Mi Mix 3 5G
> ZTE Axon 10 Pro 5G
> OPPO komt met een 5G toestel

Nu is het zo dat al deze toestellen een Snapdragon 855 gebruiken. Deze chipset heeft standaard geen 5G. Dit wordt namelijk mogelijk gemaakt door een aparte modem, de X50 5G-modem. Deze staat los van de chipset waardoor er energie verloren gaat tussen deze twee onderdelen omdat de accu naar twee onderdelen gaat in plaats van een enkele. Hetzelfde verhaal geldt voor de onlangs gepresenteerde X55 5G-modem die veel meer banden ondersteunt en naast 5G ook over 4G beschikt.

5G Android

Daarom is de aankondiging van Qualcomm over een chipset met een geïntegreerde modem met 5G zo interessant. Hierbij kan er veel efficiënter worden omgegaan met energie en dat is veel prettiger voor de meeste consumenten. Daarbij hoeven fabrikanten een stuk minder werk te verrichten om 5G werkend en passend te krijgen in hun smartphone: alles zit immers maar op een enkele module, en dat is de chipset zelf. Daarnaast zullen de kosten veel lager zijn, waardoor goedkopere smartphones over 5G kunnen beschikken.

Banner van de Samsung Galaxy S10 5G

Samsung Galaxy S10 met 5G

Deze chipset zal in 2020 eraan komen volgens Qualcomm. Het is nog niet duidelijk of de opvolger van de Snapdragon 855 (de 865?) dit zal zijn. Qualcomm zegt enkel dat de chipset in de 'eerste helft van 2020' naar consumenten komt. Dat klinkt wel heel erg als de Snapdragon 865. Aan het einde van dit jaar zullen er aan fabrikanten al demo's worden gegeven van deze chipset.

Al met al klinkt dit natuurlijk als toekomstmuziek en dat is het ook, maar zo zie je maar weer dat dergelijke zaken enorm ver van te voren gepland worden. Daarom is het wellicht alleen maar goed om niet meteen op de nieuwe 5G-hype te springen maar eerst deze ontwikkelingen af te wachten.

Lees meer over:
Qualcomm

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties