Qualcomm verklapt komst van ASUS ROG Phone 3 en ZenFone 7

Qualcomm verklapt komst van ASUS ROG Phone 3 en ZenFone 7
Qualcomm heeft een lijst gedeeld met toestellen die werken met de Snapdragon 865-chipset en daarop staan ook telefoons die nog niet zijn aangekondigd, met name de de ASUS ROG Phone 3 en de ZenFone 7.

ASUS ROG Phone 3 en ZenFone 7

Chipmaker Qualcomm pakt op zijn website uit met een lijst van de eerste telefoons die met zijn Snapdragon 865-processor op de markt verschijnen en naast de Xiaomi Mi 10-reeks en de Sony Xperia 1 MK II zijn er ook een aantal opmerkelijke toestellen te bespeuren die nog niet eerder door hun fabrikant zijn aangekondigd.

[readmore articles="205338"]

Dankzij Qualcomm weten we dat ASUS zowel werkt aan een opvolger van zijn ZenFone 6 - de ZenFone 7 - als aan de ROG Phone 3-gamingtelefoon. Of deze toestellen ook de Nederlandse markt gaan trotseren, is nog maar sterk de vraag, want bijna alle ASUS-telefoons zijn bij ons uit de winkels gehaald. We leren ook nog niets over de specificaties of andere eigenschappen van de aankomende vlaggenschepen.

ROG Phone II

De ASUS ROG Phone 2

Naast de toestellen van ASUS duikt ook de Black Shark 3 op in de lijst. Dat is een gaming-telefoon waar recent de eerste geruchten over verschenen. We zien ook de Legion Gaming Phone, dat is een toestel van Lenovo's Legion-merk voor gaming. Volgens geruchten komt die smartphone met een 144 Hz-scherm en een 55 wat oplader.

5G-telefoons

Alle apparaten die op de lijst van Qualcomm te zien zijn, worden uitgerust met een 5G-modem, de Snapdragon X55. Die ondersteunt het razendsnelle internet op de mmWave- en sub-6Ghz-frequenties. We zien ook dat Qualcomm de Samsung Galaxy S20-toestellen vermeldt, en dat komt omdat die apparaten in de Verenigde Staten met een Snapdragon 865-processor verschijnen. Bij ons komen de toestellen op de markt met de eigen Exynos 990-chipset van Samsung.

Lees meer over:
ASUS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties