Qualcomm: 'Apple heeft informatie gestolen en doorgespeeld aan Intel'

Qualcomm: 'Apple heeft informatie gestolen en doorgespeeld aan Intel'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe beschuldigingen

Apple en Qualcomm liggen al jaren met elkaar in de clinch. De Amerikaanse chipfabrikant heeft in het verleden al beweerd dat Apple technologie heeft gestolen, en omgekeerd heeft Apple hetzelfde gedaan. de relatie tussen de twee bedrijven lijkt er niet op de beteren, want Qualcomm is opnieuw een rechtszaak gestart tegen Apple.

Dit keer wordt volgens de aanklacht Apple ervan beschuldigd dat het het informatie heeft gestolen van Qualcomm, om die vervolgens door te spelen aan concurrent Intel. Daarnaast zou Apple ook handelsinformatie hebben doorgespeeld. Volgens de beschuldiging van Qualcomm deed Apple dat om Intel te helpen om een betere modem te maken voor de iPhone. Apple gebruikt voor zijn smartphones alleen modems van Intel-makelij.

'Onherstelbare schade'

Volgens Qualcomm bezit het over verschillende bewijsstukken die aantonen dat Apple-ingenieurs verschillende keren code hebben doorgespeeld aan Intel, waardoor zij erin zouden slagen om ontwerpfouten uit hun modems te halen. Ten eerste heeft Qualcomm bewijs van e-mails die gevoelige informatie bevatten die door Apple-medewerkers zijn verstuurd, maar daarnaast zou Qualcomms code ook rechtstreeks terug te vinden zijn in de code van de iPhone en die van Intel.

De rechtszaak werd ook al besproken op de Amerikaanse omroep CNBC waar Qualcomm duidelijk maakt dat de nieuwe beschuldigingen volledig los staan van de eerdere rechtszaken tussen de twee bedrijven. Volgens Donald Rosenberg, chief legal officer bij Qualcomm had het bedrijf de gepleegde feiten in ieder geval gemeld aan het gerecht. "Het onwettelijk omgaan met Qualcomms handelsgeheimen om zo onze concurrent te helpen om ons in te halen, zorgt voor onherstelbare schade, en het kan zich niet blijven verderzetten", aldus Roseberg.

Via: CNBC

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk