Qualcomms opvolger van de Snapdragon 845 is een 7nm-chip met 5G

Qualcomms opvolger van de Snapdragon 845 is een 7nm-chip met 5G

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

‘Eerste 5G-platform’

Al jarenlang wordt er gespeculeerd over 5G-integratie in smartphones, waardoor internetsnelheden verder toenemen en plots nieuwe toepassingen voor smartphones ontstaan. Qualcomms high-end chip van volgend jaar zal als eerste 5G naar smartphones en tablets brengen dankzij de Snapdragon X50-modem.

Qualcomm zei in een mededeling: “De 7nm SoC kan verbonden worden met de Qualcomm Snapdragon X50-5G-modem, waardoor we het eerste 5G-platform voor premium smartphones en mobiele toestellen hebben gecreëerd. Qualcomm is al begonnen met het uitsturen van testexemplaren naar verschillende OEM’s die de volgende generatie toestellen ermee gaan uitrusten.”

Qualcomm Snapdragon

Huawei versus Qualcomm

Verder gaat de nieuwe Snapdragon dus volgens een 7nm-architectuur gemaakt zijn, gelijkaardig als bij Huawei’s HiSilicon Kirin 980 die zou bestaan uit vier Cortex 76-cores geklokt op 2,8GHz en vier Cortex A55-cores. De Huawei Mate 20 Pro zal de eerste chip zijn die met die SoC gelanceerd wordt, maar verwacht wordt dat hij geen 5G-functionaliteit zal brengen. Elk jaar is het interessant om te zien hoe de twee high-end SoC’s het tegen elkaar opnemen en dat zal voor de opkomende generatie niet anders zijn.

Volgend jaar krijgen we de eerste 5G-telefoons te zien, maar vergeet nooit, welke fabrikant ook al eerste zijn 5G-pronkpaardje voorstelt, hij zal nooit de eerste zijn die een 5G-toestel op de markt heeft gebracht. De Moto Z3 is de eerste telefoon geweest die 5G ondersteunt. Al is dat ook niet helemaal correct, want de telefoon zelf kon slechts 4G-snelheden aan. Het was met dank van de 5G Moto Mod dat 5G mogelijk werd.

Beschikbaarheid

Later dit jaar wordt de nieuwe krachtpatser van Qualcomm aangekondigd, maar meer als bovengenoemde informatie over de chip is nog niet voor handen. De eerste telefoons die van de chip gebruik zullen maken, staan voor volgend jaar gepland. Kijk jij uit naar 5G op je telefoon?

Qualcomm - Snapdragon

Via: CNET

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk