Qualcomm brengt 5G voor het eerst naar budgettelefoons

Qualcomm brengt 5G voor het eerst naar budgettelefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Snapdragon 400 met 5G

Qualcomm lanceerde het snellere 5G-internet voor het eerst bij telefoons samen met de high-end Snapdragon 855-modem. Dat was vorig jaar toen veel landen nog volop bezig waren met de uitrol van hun nieuwe netwerk. Ondertussen is 5G al beschikbaar op veel meer plaatsen, en de Snapdragon 865 komt nu standaard met een 5G-mode. Qualcomm brengt daarnaast ook 5G naar het middensegment met de Snapdragon 765(G) en de recent aangekondigde en voordeligere Snapdragon 690.

Qualcomm vertegenwoordigt met zijn 5G-chipsets nu toestellen uit het high-end- en middensegment, maar het bedrijf gaat vanaf volgend jaar nog een stap verder, dat zegt Qualcomm in een persmededeling. Vanaf begin 2021 introduceert het bedrijf een 5G-modem in een processor uit zijn Snapdragon 400-reeks voor budgetsmartphones. Het gaat dan om toestellen die doorgaans minder dan 200 euro kosten.

Snapdragon 865

'3,5 miljard gebruikers'

Qualcomm deelt nog maar weinig details over de aankomende chipset, maar het bedrijf wil zo 5G voor een grote groep gebruikers toegankelijk maken. "Qualcomm blijft werken aan de commercialisatie van 5G op grote schaal. Met de uitbreiding van 5G naar de Snapdragon 400-reeks, bereiken we een gebied dat goed is voor 3,5 miljard smartphonegebruikers", dat zegt de chipmaker.

Opmerkelijk is dat ook de smartphonefabrikanten OPPO, Motorola en Xiaomi alvast hun interesse in 5G voor budgettoestellen uitspreken in het persbericht. We kunnen dus verwachten dat die merken alvast volgend jaar met de nieuwe processor aan de slag gaan. Recent lekten Qualcomms plannen voor toekomstige chipsets, en op die planning waren voor dit najaar meerdere aankomende processors uit de Snapdragon 400-reeks te zien. Ook concurrent MediaTek komt al met een line-up van 5G-chipsets.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk