'Project Tango-smartphone krijgt 6,4 inch Quad HD-scherm'

'Project Tango-smartphone krijgt 6,4 inch Quad HD-scherm'
Of Project Tango ooit zo groots wordt dat iedereen een smartphone met deze techniek aan boord in bezit heeft is nog de vraag, maar interessant is het zeker. Een eerste device met verschillende 3D-sensoren aan boord die gebruikt kunnen worden voor allerlei zaken wordt deze week gepresenteerd.

Project Tango-smartphone

Later deze week houdt Motorola een evenement, waar we twee nieuwe smartphones gaan zien, waarschijnlijk de eerste in de nieuwe Moto Z-lijn. Maar dat zijn waarschijnlijk niet de enige smartphones die we daar zullen zien, want ook speelt Project Tango daar een grote rol.

[readmore articles="183491"]

Bij dit augmented reality-project worden verschillende 3D-sensoren toegevoegd aan een smartphone of tablet, die het mogelijk maken om ruimtes real-time in 3D in kaart te brengen. Zodoende kun je bijvoorbeeld virtueel door ruimtes heenlopen of deze inmeten, een driedimensionale plattegrond maken van gebouwen of het bijvoorbeeld inrichten van ruimtes via augmented reality.

Eerder werd er al bekendgemaakt dat het toestel een scherm zou krijgen dat kleiner zou zijn dan 6,5 inch, dat er een Qualcomm-chipset gebruikt zou gaan worden en dat het toestel minder dan 500 dollar zou moeten gaan kosten. Over de processor en prijs is nog niks bekend en dat zullen we 9 juni vast en zeker wel horen, maar Evan Blass heeft via Twitter nu laten weten dat de schermgrootte 6,4 inch wordt. De resolutie bedraagt 2560x1440 pixels, waardoor de pixeldichtheid uitkomt op 459. Het toestel zou Lenovo PHAB2 Pro gaan heten en meer details zal Lenovo zelf onthullen op dit evenement, of we moeten de aankomende dagen nog meer gaan zien.

Eerder zagen we al verschillende plaatjes van prototypes van dit toestel verschijnen, maar over het uiteindelijke design is ook nog niks bekend. Gezien de naam kan het toestel lijken op bijvoorbeeld de PHAB2 Plus van Lenovo, maar door de benodigde camera-module of dieptesensoren is dat dus nog even de vraag.

Bron: Twitter

Lees meer over:
Motorola

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties