Ontwikkelaar demonstreert Project Tango-navigatie voor blinden en slechtzienden

Project Tango als navigatie
Ontwikkelaar Dan Andersen gebruikt de Project Tango -hardware om in 3D een lageresolutie-kaart te maken van een ruimte. Deze kaart is opgebouwd uit voxels, 3D-pixels die we onder andere kennen van de populaire game Minecraft. Deze voxels worden op hun beurt weer omgezet in geluid.
Andersen maakt gebruikt van OpenAL, een open source-pakket waarmee 3D-geluid geëmuleerd kan worden. Doordat objecten die zich in de omgeving van de gebruiker virtueel geluid laten horen, kan de gebruiken horen waar een bepaald object zich bevindt. Elk object wordt daarbij een eigen geluidsbron die sterker wordt wanneer een object dichterbij is.
Helaas is het geluid van de demonstratievideo hieronder erg zacht, maar wanneer je het volume op maximaal zet, zijn de navigatiegeluiden toch enigszins te horen.
Beschikbaarheid
Er zijn nog geen tablets of smartphones met de speciale chips die gebruikt worden in Project Tango op de markt. Anderson is ook nog bezig met het verfijnen van het beeld-naar-audio-algoritme en zoekt naar betere manieren om de hardware op een praktische manier draagbaar te maken. Hij is ook van plan te gaan testen met zogenaamde bone conducting-hoofdtelefoons, waarbij geluid wordt opgewekt door trilling tegen het kaakbeen. Op die manier worden mensen met een visuele handicap, die over het algemeen erg afhankelijk zijn van hun gehoor, niet beperkt in het opvangen van omgevingsgeluiden.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties