Project Tango: 3D-mapping-tablet voor ontwikkelaars voorgesteld

Project Tango: 3D-mapping-tablet voor ontwikkelaars voorgesteld

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Project Tango

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Google Motorola Mobility overnam en de meest interessant ontwikkelingen die van Motorola afkomen, komen van de Advanced Technology and Projects-groep. Deze groep onderzoekers en ontwikkelaars is inmiddels opgenomen in Google en zal ook niet meegaan met de rest van de 'boedel' wanneer de overname van Motorola Mobility door het Chinese Lenovo afgerond wordt. Naast Project Tango werkt de ATAP-groep ook aan Project Ara, de modulaire telefoon van Google.

Er wordt bij Project Tango onder andere gebruik gemaakt van camera's die diepte kunnen meten, maar ook van sensoren die positie en oriëntatie kunnen bepalen. De onderzoekers die werken aan Project Tango zien heel vele mogelijkheden voor het project, zoals het real-time maken van een 3D-kaart van een gebouw of kantoor, maar het zou ook mogelijkheden op gamegebied bieden. Ook zouden de sensoren mensen met een visuele beperking kunnen helpen door door middel van geluiden aan te geven waar bepaalde objecten zich bevinden. Eerder liet Google al een prototype zien van een Project Tango-smartphone met een 5 inch-scherm.

Project Tango Tablet Development Kit

Introductievideo

In de video hieronder kun je zien wat Project Tango nu precies is.

Project Tango Tablet Development Kit

De Project Tango Tablet Development kit is een 7 inch-tablet met een NVIDIA Tegra K1-chipset. Het apparaat heeft 4 GB aan RAM-geheugen aan boord, 128 GB aan opslag, heeft een motion tracking-camera en een geïntegreerde dieptesensor. De camera aan voorzijde heeft een veldbereik van 120 graden en de camera aan de achterzijde is een 4 megapixelcamera met een sensorgrootte van 2 micrometer. Verder heeft het apparaat ondersteuning voor 4G. De schermresolutie is nog niet bekend gemaakt. De Tegra K1-chipset, maar dan in combinatie met minder werkgeheugen en minder opslag, wordt ook door de Xiaomi Mi Pad gebruikt. Deze tablet gaat omgerekend zo'n 200 euro kosten. Wel is het nog niet duidelijk of het bij de Project Tango-tablet misschien om de 64-bitsversie van de chipset gaat.

Producten die voor dit project worden ontwikkeld maken gebruik van een speciale chipset, de Myriad Vision 1-processor. Met deze processor kan een 3D-scan gemaakt worden van een ruimte om deze zo te visualiseren. Doeleinden voor dit project zijn bijvoorbeeld het real-time maken van een 3D-kaart van een gebouw of kantoor, maar ook op gamegebied kan deze technologie gebruikt worden. De chipset functioneert als een co-processor, naast een al gebruikte processor en zou weinig tot geen extra accucapaciteit gebruiken.

Video

In de video hieronder wordt de Project Tango Tablet Development Kit aangekondigd.

Project Tango-tablet aanschaffen

De Project Tango Tablet Development Kit zal later dit jaar in de verkoop gaan. Deze kost $1024 (ongeveer 750 euro), een faire prijs voor een tablet met gloednieuwe technologieën aan boord. Google maakt overigens nog expliciet duidelijk dat het apparaat niet bedoeld is voor consumenten, slechts voor ontwikkelaars.

Via: +ATAP

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk